Atama kararları Resmi Gazete'de!

Atama kararları Resmi Gazete'de!
Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla bazı kamu kurumlarına ve üniversitelere yönelik atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığında, Bakan Yardımcısı Yavuz Selim Kıran görevinden alındı. Yerine, Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Adil Çalışkan atandı. Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü görevine ise Alparslan Çevik getirildi.

Bakanlık bünyesinde Kadının Statüsü Genel Müdürlüğüne Süreyya Erkan, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Yasin Akar atandı. Ayrıca, bazı genel müdür yardımcılıklarına da yeni atamalar yapıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda ise önemli bir değişiklik yaşandı. Talim ve Terbiye Kurulu Üyesi Kamil Yeşil'in görevine son verildi.

Bu kararla birlikte, Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne Sakarya İl Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı atandı.

6 ÜNİVERSİTEYE REKTÖR ATAMASI

Cumhurbaşkanlığı tarafından Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, 6 üniversiteye yeni rektör atandı.

Buna göre, Doğuş Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Alkan Çelik, İnönü Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Nusret Akpolat, Karadeniz Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı atandı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Fatma Aydın, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Ahmet Şengönül, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne ise Prof. Dr. Eyüp Debik getirildi.