Arhavi ve Hopa sağanakla mücadele ediyor: Yollar kapalı, tahliyeler yapıldı

Arhavi ve Hopa sağanakla mücadele ediyor: Yollar kapalı, tahliyeler yapıldı
Artvin’de etkili olan sağanak yağış, Arhavi ve Hopa ilçelerinde su baskınlarına ve taşkın riskine yol açtı. Kapalı yollar ve tahliyelerle birlikte, Vali Cengiz Ünsal bölgede incelemelerde bulunarak güvenlik önlemlerinin artırıldığını duyurdu.

SAĞANAK YAĞIŞ GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLEDİ

Artvin’de akşam saatlerinde etkili olan sağanak yağış, cadde ve sokaklarda su birikintilerine neden oldu. Arhavi’de Kapisre Deresi’nin su seviyesinin yükselmesi üzerine güvenlik önlemleri alındı. Bölgede taşkın riski nedeniyle çevredeki sanayi sitesi ve bir öğrenci yurdu tedbir amaçlı tahliye edildi.

Artvinde kuvvetli yağış taşkın ve heyelana neden oldu

MAHSUR KALAN VATANDAŞ KURTARILDI

Hopa’da Sundura Mahallesi’nde çay toplarken yağış nedeniyle mahsur kalan 56 yaşındaki Bedriye Yarar, AFAD ve Hopa Arama Kurtarma Ekipleri tarafından kurtarıldı. Taşkın ve heyelanlar nedeniyle Arhavi’de 18, Borçka’da 8, Hopa’da ise 6 olmak üzere toplam 32 köy yolu ulaşıma kapandı.

VALİ ÜNSAL’DAN BÖLGEDEKİ ÇALIŞMALARA DENETİM

Artvin Valisi Cengiz Ünsal, sağanak yağışlardan etkilenen Arhavi ve Hopa ilçelerinde incelemelerde bulundu. Kapisre Deresi’ndeki olası taşkınları önlemek için yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Ünsal, acil durumlara hızlı müdahale için tüm önlemlerin alındığını vurguladı. Ekipler, olası yeni yağış ve taşkın risklerine karşı teyakkuz halinde.

Artvinde kuvvetli yağış taşkın ve heyelana neden oldu