EYT’de yeni dönem: Prim desteği kalktı!

EYT’de yeni dönem: Prim desteği kalktı!
EYT ile emekli olup çalışmaya devam edenler için 1 Eylül 2024'te prim desteği kalktı. İşverenler artık her çalışan için aylık 1013 TL daha fazla sosyal güvenlik primi ödeyecek.

KANUN DEĞİŞİKLİĞİ YÜRÜRLÜĞE GİRDİ


Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesiyle emekli olup çalışmaya devam edenleri ilgilendiren önemli bir değişiklik 1 Eylül 2024 itibarıyla yürürlüğe girdi. Vergi kanunlarında yapılan değişiklik, 28 Temmuz 2024'te TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmiş ve 2 Ağustos 2024'te Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

DEVLETİN PRİM DESTEĞİ SONA ERDİ


1 Eylül itibarıyla, EYT kapsamında emekli olup aynı iş yerinde çalışmaya devam edenler için işverenlere sağlanan yüzde 5’lik Sosyal Güvenlik Destek Primi indirimi sona erdi. Bu kapsamda, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu'na eklenen geçici 95. madde de kanunun 30. maddesi uyarınca kaldırıldı.

PRİM ÖDEMELERİ İŞVERENE YÜK


1 Mart 2023’te yürürlüğe giren EYT yasasından bu yana Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından karşılanan primler, 1 Eylül 2024 itibarıyla işverenler tarafından ödenmeye başlayacak. Bu durum, işverenlerin EYT’li çalışanlar için aylık 1013 TL daha fazla sosyal güvenlik primi ödemesi anlamına geliyor.

masterhaber-prim-destek-2.png

KISA VADELİ SİGORTA PRİM ORANLARI ARTTI


Eylül ayında prim oranları da değişiyor. Kısa vadeli sigorta kolları prim oranı yüzde 2,5’e yükselirken, işverenler her bir çalışan için en az 50 TL daha fazla prim ödemek zorunda kalacak