Emekli zam oranı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?

Emekli zam oranı ne kadar? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?
Emekli zam oranı Haziran 2024 enflasyon rakamları sonrasında netleşti. En düşük emekli maaşı da temmuz ayında gerçekleşecek olan zamla birlikte yeniden belirlendi. Peki, enflasyon farkına ek olarak emekli refah payı alacak mı? TÜİK’in açıkladığı enflasyon rakamları sonrasında emekli zam oranı ne kadar, yüzde kaç oldu? İşte emekli temmuz zammına ilişkin tüm detaylar…

Türkiye İstatistik Kurumu Haziran 2024 enflasyon oranını 3 Temmuz 2024 tarihinde açıkladı. TÜİK’in haziran ayına ilişkin enflasyon oranını açıklamasıyla birlikte de 6 aylık enflasyon farkı netleşmiş oldu.

HAZİRAN 2024 ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI

TÜİK’in açıkladığı verilere göre haziran ayı enflasyon oranı yüzde 1.64 oldu. Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) yıllık %71,60, aylık %1,64 arttı. Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi (Yİ-ÜFE) yıllık %50,09 arttı, aylık %1,38 arttı

EMEKLİ ZAM ORANI NE KADAR, YÜZDE KAÇ OLDU?

TÜİK tarafından açıklanan 5 aylık enflasyon farkı yüzde 22,72 seviyesindeydi. Haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte 6 aylık enflasyon farkı yüzde 24,73 oldu. Bu kapsamda SGK ve Bağ-kur emeklisi ise memur ve memur emeklisi yüzde 24,73 oranında enflasyon farkı almayı hak etmiş oldu.

Tüm Türkiye'nin merakla beklediği Haziran ayı enflasyon verisi açıklandı. Veriye göre memur ve memur emeklileri yüzde 24,89, SSK, Bağ-Kur, tarım emeklisi, dul ve yetim maaşlarına yüzde 24,73 oranında zam yapıldı.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

En düşük emekli maaşı yılbaşında yapılan zamla birlikte 10 bin TL seviyesine çıkarılmıştı. 6 aylık enflasyon farkının eklenmesinin ardından Temmuz 2024 itibariyle en düşük emekli maaşı 12 bin 473 TL’ye yükseldi.

EMEKLİ REFAH PAYI ALACAK MI?

Enflasyon farkına ek olarak emeklinin refah payı alıp almayacağına yönelik geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamalarda “gündemde yok” ifadesi kullanılmıştı. Bu kapsamda emekliye enflasyon farkına ek olarak refah payı artışı gerçekleştirilmesi beklenmiyor.