Bakan Işıkhan 'yönetmeliği' işaret ederek açıkladı: Asgari ücret ne kadar olacak?

Bakan Işıkhan 'yönetmeliği' işaret ederek açıkladı: Asgari ücret ne kadar olacak?
Milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret görüşmeleri pazartesi günü başlıyor. İlk toplantıda yol haritasının belirlenmesi beklenirken Bakan Işıkhan yönetmeliği işaret ederek 'tek zam' açıklamasını yineledi.

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretliyi dolaylı yoldan da herkesi ilgilendiren asgari ücret için görüşmeler başlıyor.

Milyonlarca çalışan 15 üyeden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun ilk toplantısı için gözünü pazartesiye çevirdi.

YOL HARİTASI BELİRLENECEK

İlk toplantı Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda olacak. Yol haritası belirlenecek. İkinci toplantı işçi tarafını temsil eden Türk-İş'te olacak. Üçüncü toplantı ise işveren tarafı olan TİSK'in ev sahipliğinde yapılacak.

Görüşmeler aralık ayı boyunca devam edecek. Son toplantı Çalışma Bakanlığı'nda yapılacak. Asgari Ücret Tespit Komisyonu kararları oy çokluğuyla alacak. Son toplantıda, yeni yılda geçerli olacak asgari ücret açıklanacak.

DİĞER ÜCRETLERİ DE ETKİLEYECEK

Asgari ücret belirlenirken, enflasyon, geçinme endeksleri ve genel ücretler seviyesi dikkate alınacak. Temmuz ayında yapılan ara zamda yüzde 34 artış yapılan asgari ücret net 11 bin 402 lira olmuştu. Yapılacak zam diğer ücretler üzerinde de etkili olacak.

BAKAN'DAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI

Öte yandan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan da "Asgari ücrette yıl içinde ikinci zam olur mu?" sorusuna "Tek zam olacak" diye yanıt verdi.

DHA'nın aktardığına göre, Işıkhan, "Çünkü yönetmeliğimizde de öyle. Asgari Ücret Yönetmeliğimizde yılda 1 kere. Çok zorunlu koşullarda, deprem gibi geçen yıl Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı ile asgari ücrete ikinci zammı yaptık" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler