2024 ÖZYES sonuçları açıklandı!

2024 ÖZYES sonuçları açıklandı!
Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), spor programlarına öğrenci seçimi amacıyla düzenlediği 2024 Özel Yetenek Sınavı'nın (2024-ÖZYES) sonuçlarını duyurdu.

ÖSYM’den Sınav Sonuçları Açıklaması
ÖSYM, spor programlarına öğrenci almak için düzenlediği Özel Yetenek Sınavı'nın sonuçlarını açıkladı. Kurumun internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, 2024-2025 eğitim-öğretim yılında yükseköğretim kurumlarının özel yetenek sınavı kapsamında spor programlarına alınacak öğrencilerin seçimi için gerçekleştirilen sınavın değerlendirme işlemlerinin tamamlandığı belirtildi.

Sonuçlar İnternet Üzerinden Erişime Açıldı
Adaylar, 19 Eylül 2024 tarihinden itibaren sınav sonuçlarını öğrenebilecekler. Saat 10.00’dan itibaren ÖSYM’nin resmi sonuç açıklama adresi olan "https://sonuc.osym.gov.tr" üzerinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile sınav sonuçlarına erişim sağlanabilecek.

Tercih ve Yerleştirme Süreci
ÖZYES sonuçlarına göre adayların tercihleri doğrultusunda yerleştirme işlemlerinin yapılacağını belirten ÖSYM, spor programlarına yerleşmek isteyen öğrenciler için merkezi olarak yürütülen bu sürecin önemini vurguladı.