AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Açık lise sınav sonuçları/AÖL sonuçları MEB sorgulama

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2024 Açık lise sınav sonuçları/AÖL sonuçları MEB sorgulama
Açık Öğretim Lisesi sınavları sonrası söz konusu sınava katılan binlerce kişi AÖL sınav sonuçları sorgulama işlemlerine başladı. Konuyla ilgili yayımlanan kılavuzda yer alan bilgilere göre; AÖL sonuçlarının açıklanacağı tarih duyuruldu. Peki, AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte MEB bilgileri.

AÖL SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

17 Nisan 2024 tarihinden itibaren adaylar, öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx adresinden de sınav sonuç bilgilerini görüntüleyecek.

AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

AÖL PUAN HESAPLAMA

Değerlendirme 100 (yüz) tam puan üzerinden yapılacak olup sınav puanı hesaplanmasında [Puan = (Doğru cevap sayısı / Soru sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır. Yanlış cevaplar sınav puanı hesaplamasında değerlendirmeye alınmayacak.

AÖL SINAV TAKVİMİ 2023-2024

AÖL 2 .dönem sınavlar 16-17 Mart 2024 tarihinde düzenlenecek. Açık öğretim lisesi, açık öğretim imam hatip lisesi ve mesleki açık öğretim lisesi sınavları da bu tarihte yapılacak.

Açık Öğretim Ortaokulu I. Dönem Sınavı: 23-24 Aralık 2024

Açık Öğretim Ortaokulu II. Dönem Sınavı: 16-17 Mart 2024

Açık Öğretim Ortaokulu III. Dönem Sınavı: 20-21 Temmuz 2024

SINAV SONUÇLARI BİLGİSİ

17 Nisan 2024 tarihinden itibaren adaylar, öğrenci/T.C. kimlik numarası ve şifreleri ile; - Açık öğretim liseleri için https://aolweb.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx - Açık Öğretim Ortaokulu için https://aionet.meb.gov.tr/OgrenciGiris.aspx internet adreslerinden giriş yaparak sınav sonuç bilgilerini öğrenebilecektir.

Kaynak:Master Haber