Rusya Ukrayna savaşında ortam yeniden gerildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Rusya Ukrayna savaşında ortam yeniden gerildi! Çok sayıda ölü ve yaralı var
Rusya Ukrayna savaşının 2. yılına girilirken, iki ülkeden peş peşe hamleler geldi. Rusya'nın saldırısı sonucu 39 vatandaş hayatını kaybederken, Ukrayna'dan karşılık gecikmedi.

Rusya'nın Ukrayna topraklarındaki kuşatması devam ederken, iki ülke arasında en kanlı günlerden biri yaşandı. Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı sonrası 39 Ukraynalı hayatını kaybederken, Ukrayna bu saldırıya füze saldırılarıyla cevap verdi. Saldırı sonucu 14 kişi hayatını kaybetti.

RUSYA İHA'LARLA BOMBA YAĞDIRDI

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş 675 gündür devam ederken, Rus askerlerinin dün Ukrayna geneline düzenlediği hava saldırılarında bilanço ağırlaşıyor.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'nın başkenti Kiev ile Lviv, Odesa, Dnipro, Harkov ve Zaporijya şehirlerine 158 füze ve insansız hava aracı ile düzenlediği hava saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısının 39’a yükseldiğini duyurdu. Zelenskiy, “Terör saldırısında ise toplam 159 kişi yaralandı” dedi.

UKRAYNA'DAN CEVAP GECİKMEDİ

Ukrayna ile Rusya savaşı devam ederken, her iki ülkede de sivillerin hayatı hiçe sayılıyor. Dün Rusya’nın Ukrayna’ya saldırılarında onlarca sivil hayatını kaybederken, bugün de Ukrayna’nın Rusya’da düzenlediği füze saldırısında bilanço artıyor. Rusya’nın Ukrayna sınırında bulunan Belgorod kentine Ukrayna güçleri tarafından düzenlenen füze saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 3’ü çocuk olmak üzere 14’e yükseldi.

Belgorod Valisi Vyacheslav Gladkov yaptığı açıklamada, yaralıların sayısının ise 15’i çocuk olmak üzere 108’e yükseldiğini belirtti. Gladkov, yaralılar arasındaki 5 çocuğun ve 12 yetişkinin durumunun ağır olduğunu sözlerine ekledi.