Kuzey Marmara Otoyolu'nda zincirleme kaza: Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkisinde 7 aracın karıştığı zincirleme bir kaza meydana geldi. Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı kazanın sis nedeniyle gerçekleştiğini açıkladı. Kazada 10 kişi yaşamını yitirdi, 59 kişi yaralandı. Kazaya ilişkin üç savcı görevlendirildi. Kazaya karışan araçlardan 6'sının sürücüsü gözaltına alındı. Otoyol altı saat sonra trafiğe açıldı.

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde aralarında üç otobüs ve bir tırın olduğu 7 aracın karıştığı zincirleme bir kaza meydana geldi.

Kaza nedeniyle otoyolun İstanbul yönünde ulaşım durdu.

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, kazada ilk bilgilere göre 10 kişinin hayatını kaybettiğini, 54 kişinin yaralandığını bildirdi.

aw107711-01.jpg

Vali Karadeniz, yaralıların hastanelere naklinin gerçekleştirildiğini ve ekiplerin bölgedeki çalışmasının sürdüğünü belirtti.

YARALI SAYISI ARTTI!

Kazaya ilişkin bilgi veren Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, kazanın yoğun sis nedeniyle gerçekleştiğini açıklayarak yaralı sayısının 57'ye yükseldiğini birinin ise durumunun ağır olduğunu aktardı.

aw107711-02.jpg

A Haber canlı yayınına bağlanan Yüce kazanın saat 04.44 civarında olduğunu söyleyerek, "Kaza yoğun sis nedeniyle gerçekleşti. Tıra arkadan bir taksi vuruyor ardından otobüsler kazaya karışıyor." dedi.

aw107711-05.jpg

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Kazaya ilişkin açıklama yapan Adalet Bakanı Tunç, "Kuzey Marmara yolu Sakarya mevkiinde aşırı sis sebebiyle birden çok aracın karıştığı trafik kazasında vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum. Kaza ile ilgili olarak Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmış olup bir cumhuriyet başsavcı vekili koordinesinde üç cumhuriyet savcısı görevlendirilmiştir." dedi.

HAYATINI KAYBEDENLER ARAÇTAN İNENLER

Vali Karadeniz olay sonrası kazayla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

"Yaralılardan 7'sinin durumu ağır. Yedi yaralıdan biri ameliyata alındı. Tüm ekipler burada. Olay yeri inceleme ekibi şu anda çalışıyor ama ilk küçük otomobilin tıra çarpması şeklinde kazanın başladığı tahmin ediliyor. Daha sonra da diğer araçlar çarpıyor. Vefat edenlerin bir kısmı araçtan inen yayalara arkadan gelen diğer bir aracın çarpması ile gerçekleştiği belirtiliyor. Bunlar ilk tespitler." dedi.

BAKAN KOCA'DAN İLK AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından kazaya ilişkin şu açıklamayı yaptı:

Bu sabah 04.36’da Sakarya Kuzey Marmara Otoyolu Tekeler Mevkiinde meydana gelen zincirleme trafik kazasında 10 kişi olay yerinde hayatını kaybetmiş, 8’i ağır 59 kişi ise yaralanmıştır. Yaralılar 30 ambulans ile hastanelere nakledilmiştir.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Tedavileri devam eden yaralıların sağlıklarına kavuşmaları için gereken her şey yapılmaktadır.

KARASU KAVŞAĞI TRAFİĞE KAPATILDI

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu sosyal medya hesabında Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatıldığını açıklayarak şunları kaydetti:

Bugün sabaha karşı Kuzey Marmara Otoyolu’nun Adapazarı mevkinde yoğun sis sebebiyle aralarında yolcu otobüslerinin de bulunduğu ve birden çok aracın karıştığı trafik kazasında 11 vatandaşımız vefat etmiş; 57 vatandaşımız da yaralanmıştır.

Vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum.

Kazanın ardından ekiplerimiz hızlı bir şekilde olay yerine sevkedilmiş ve otoyolda gerekli önlemler alınmıştır. Otoyolumuz, Karasu Kavşağı kesiminde geçici olarak trafiğe kapatılmıştır.

Sürücülerimizin yoğun sis ve olumsuz hava koşullarında dikkatli olmalarını, trafik uyarılarına ve yönlendirmelerine riayet etmelerini önemle rica ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza tekrar Allah’tan rahmet; yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum.

15 TEMMUZ DEMOKRASİ OTOGARI'NDA HAREKETLİLİK

Kuzey Marmara Otoyolu'nun Sakarya mevkiinde 10 kişinin hayatını kaybettiği, 59 kişinin de yaralandığı kazanın ardından 10 yolcu, başka otobüsle İstanbul'daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı'na getirildi.

OTOYOL TRAFİĞE AÇILDI

Kaza sebebiyle 6 saat boyunca kapanan İstanbul istikameti, araçların yoldan kaldırılmasıyla açıldı. Bölgede hala yoğun sis etkisini sürdürürken, ekipler yeni bir kazanın olmaması için bölgede çalışmalarını sürdürüyor.

DETAYLAR ORTAYA ÇIKMAYA BAŞLADI

Kazaya karışan Esenyurt Belediyesi'ne ait yolcu otobüsünün cenaze için gittiği Giresun'un Görele ilçesi Yeşildere köyüne döndüğü öğrenildi. Defin işleminin ardından İstanbul'a dönüşe geçen otobüs, Sakarya Kuzey Marmara otoyolunda yoğun sis nedeniyle önündeki kazayı görünce sağ şeritte beklemeye başladı.

İddiaya göre o sırada arkadan gelen diğer yolcu otobüsü, cenazeye katılan vatandaşları taşıyan otobüse çarparak sürükledi. Kazada cenazeden dönen vatandaşları taşıyan otobüsteki 2 kişi hayatını kaybetti.