İşçilerin Ergün Ağabey'i nerede?

İşçi ve işverenin gözü kulağı asgari ücrette. Herkes rakama kitlenmiş durum da. Ama benim dikkatimi çeken başka bir detay oldu?

İşçi ve işverenin gözü kulağı asgari ücrette. Herkes rakama kitlenmiş durum da. Ama benim dikkatimi çeken başka bir detay oldu?

Haberler şöyle servis edildi; “İşçi, işveren ve hükümet temsilcilerinden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun, 2024'te geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamındaki 3. toplantısı da gerçekleşti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’ın başkanlığında, Bakanlığın ev sahipliğinde toplanan komisyonda, işçi heyetine TÜRK-İŞ Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, işveren heyetine ise Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol başkanlık ediyor.”

İLK KEZ İŞÇİLER KATILDI

Buraya kadar her şey normal. Hatta bir ilk yaşandı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda ilk defa 4 işçi yer aldı. Kasiyer, hastane işçisi, enerji işçisi ve karayollarında çalışan taşeron işçi toplantıda asgari ücretlilerin sesi oldu.

İşçilerin alınması Türk-İş Başkanı Ergün Atalay’ın öneresiydi. Bence güzel de bir öneri. Ancak gelelim benim kitlendiğim noktaya. İşçileri sürece dahil eden Atalay ilk kez Asgari Ücret Tespit Komisyonu’na katılmıyor. Neden?

İş dünyasının en önemli ağabeylerinden Ergün Atalay’ı n toplantılara girmemesinin nedeni ne olabilir? Gerçekten merak ediyorum.

Dedim ya ilk kez işçiler de katıldı. Acaba mutsuz edecek bir rakam çıkarsa “valla işçiler de ordaydı kabul ettiler” mi denecek, yoksa mutlu edecek bir rakam ortaya çıkarsa, “biz işçilerimizi de alarak istediğimiz kararı çıkardık mı” denilecek, bu da ayrı bir soru işareti. Bakalım nasıl bir oyun kuruldu?

HAK-İŞ VE DİSK NİYE YOK?

Bir sorum daha var? HAK-İŞ ve DİSK de komisyonda yok. Kanun en çok temsil edilen konfederasyon olur diyor. İşçiler sizi haklarını savunun diye seçti. Temsil yeteneğinize mi güvenmiyorsunuz da mı işçilerle oraya çıkıyorsunuz?

Bende bir işçi çocuğuyum. İnşallah işçilerimizin haklarının en iyi şekilde korunduğu ve mutlu olacakları bir rakam ortaya çıkacaktır. Hayat hem pahalı hem de çok zor!

Köşe Yazıları Haberleri