Zonguldak'ta anne ile oğlunu arayan 21 kişi göçük altında kalmıştı! Faciada flaş gelişme

Dün Zonguldak’ta yaşanan heyelan felaketiyle bir ev çökmüş, anne ve oğlu göçük altında kalmıştı. Arama çalışması sırasında 2. bir heyelan meydana gelmiş ve 21 kişi göçük altında kalmıştı. AFAD, 21 kişinin kurtarıldığını anne ile oğulun arandığını belirtti

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Zonguldak’ta anne ile oğlunun heyelan faciasıyla göçük altında kalmasının ardından arama çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

KURTARMAYA GİDEN 21KİŞİ HEYELAN ALTINDA KALDI

Zonguldak’ta meydana gelen heyelanla ilgili AFAD Başkanlığı’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda bulundu. AFAD, 21 personelin göçük altında kaldığını ve kurtarılarak hastanelere kaldırıldıklarını belirtti.

PERSONELLER KURTARILDI ANNE İLE OĞLU ARANIYOR

Göçük altında kalan anne ve oğlu için arama- kurtarma çalışmalarına, madenci, itfaiye ve 112 ekiplerinin katıldığının belirtildiği açıklamada, "Arama- kurtarma çalışmaları sırasında ikinci bir heyelan meydana gelmiş ve ekiplerimizden 21 personel göçük altında kalmıştır. Göçük altında kalan personellerimiz kurtarılarak hastaneye sevk edilmiş olup sağlık durumlarının iyi olduğu bilgisi alınmıştır. Yaralı personelimize Allah'tan acil şifalar dileriz. Bölgede arama- kurtarma çalışmaları devam etmektedir. Ankara, Sakarya, İstanbul, Eskişehir, Afyonkarahisar, Düzce, Çorum, Karabük AFAD il ekiplerimizden Arama- Kurtarma Personelimiz, araç ile çalışmalara destek vermek üzere bölgeye sevk edilmiştir" ifadeleri yer aldı.

GÖÇÜK ALTINDA KALAN PERSONEL ANLATTI

İlk heyelan sonrası arama- kurtarma ekiplerinin toprak altında kaldığı 2'nci heyelan anlarını anlatan Hayrullah Malakçı (60), "Çalışma anında aniden orada ikinci kayma oldu. O anda orası karıştı. Kime ne olduğu belli olmadı. O anda canla başla çalışıldı. Orada emniyet güçleri duranları dağıttı. Biz de kendimizi zor kurtardık. Kendimizi zor attık aşağıya. Orada kurtarma ekipleri çalışıyordu. Onlar da bir şey anlayamadan hepimiz heyelanı yaşadık. İçeridekileri tanıyorum, onlara ulaşılamadı. O heyelan anında durduruldu çalışma. Şu an devam ediyor. Korktum, kendimi kaybettim o an. Çamurların içinden kaçtık, kıl payı kurtardık kendimizi" dedi.

İÇİŞLERİ BAKANI YARDIMCISINDAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu Zonguldak heyelan faciasına dair açıklamalarda bulundu.

Karaloğlu, "Maalesef ikinci bir heyelan, toprak kayması sonucunda arama kurtarma faaliyetlerine katılan 21 arkadaşımız yaralanmış ve hastanelerimize tedavi amaçlı müracaat etmişlerdir. Bu 21 arkadaşımızın 15'i ayakta tedavileri tamamlanarak taburcu oldular" dedi.

SABAH SAATLERİNDE ARAMA ÇALIŞMALARI YENİDEN BAŞLADI

Karaloğu’nun açıklamaları şu şekilde:

“48 saattir Zonguldak bölgesinde aralıksız yağmurun yağdığını ve metrekareye şu ana kadar 87 kilogram yağmur yağdığını Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün verilerinden öğrenmiş durumdayız. İnşallah sabah ilk ışıkla beraber arama kurtarmaya devam edeceğiz ve bu iki vatandaşımız Perihan Çakar ve Sait Çakar isimli iki vatandaşımızı da o bölgeden alırız diye temenni ediyoruz. Bölgede risk altında olan 14 evimiz de tahliye edildi arkadaşlar.

14 EVDEN 42 KİŞİ ÇIKARILDI

Bu 14 evde 42 vatandaşımız çıkartıldı. Valimiz bu vatandaşlarımıza kalma yerleri sağlamıştı fakat vatandaşlarımız kendi akrabalarının yanında kalmayı tercih ettiler. Biz yarın inşallah yine AFAD ekipleri, belediye ekipleri, TTK'nın ekipleri, jandarmamız, emniyetimiz, arama faaliyetlerine devam edeceğiz. Bir tanesi ikinci heyelan olduğunda aslında bir tanesinin arkadaşlar yerini tespit etmişlerdi. Onu çıkarmak üzere zaten mücadele ederken ikinci heyelan oluştu. Birisinin yerini biliyoruz gibi. İkinci hala da yerini çok değiştiğini var saymıyor ama ikinci vatandaşımızın yeriyle ilgili şu

İlgili Haberler

Zonguldak'taki heyelandan kahreden haber! AFAD acı gelişmeyi duyurdu

Yaşam Haberleri