Zonguldak'ta batan gemiden acı haber! 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinden acı haber geldi. Kayıp 12 kişiden 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı. 11 kişiyi arama çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

Zonguldak genelinde dün şiddetli yağış ve fırtına hakim olurken, sabah saatlerinde Ereğli Limanı’nda 2 gemi halatı kopunca sürüklendi. İddiaya göre 'Kafkametler' adlı Türk bandıralı gemi, liman içinde sürüklenmememesi için açığa hareket ettirildi. Daha sonra mendireğe çarpan gemi ile irtibat koptu. 12 Türk mürettebatı bulunan gemiye ve personele ulaşılamadı.

Olumsuz hava şartları nedeniyle ise mürettebatı arama kurtarma çalışması yapılamadı. Gece saatlerinde açıklama yapan İçişleri Bakanı geminin battığını açıklayarak “Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı ‘Kafkametler’ adlı kuru yük gemisi sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır.” dedi.

1 KİŞİNİN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Batan gemiyle ilgili yapılan arama kurtarma çalışmalarından acı haber geldi. Arama çalışmalarında 1 denizcinin cansız bedenine ulaşıldı. Diğer 11 kişiyi arama çalışmaları ise devam ediyor.

Türkiye Haberleri