Van'daki depremde ürperten detay! Prof. Dr. Naci Görür, harita üzerinde gösterdi! Aynı noktada yaşanmış

Van'da bu sabah saat 07:53'te meydana gelen 4 büyüklüğündeki deprem sonrası bilinmeyen bir ayrıntı ortaya çıktı. Depremi analiz eden Prof. Dr. Naci Görür, harita üzerinde ürperten fay detayını açıkladı.

Van'da bu sabah saatlerinde 4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. İl genelinde hissedilen deprem paniğe neden olurken, can ve mal kaybı yaşanmadı.

4 büyüklüğündeki deprem sonrası bilinmeyen bir ayrıntı, tüyler ürpertti. Son dönemdeki depremlerle ilgili analizlerini paylaşan ve uyarılarda bulunan Prof. Dr. Naci Görür, yaşanan depremde fay hattını işaret etti.

"2011 DEPREMİNİ ÜRETEN FAY ÜZERİNDE"

Prof. Dr. Görür yaptığı paylaşımda, "Van, Keçikayası/Saray’da deprem oldu. Deprem 4.0 büyüklükte ve Van Fayı üzerinde. 2011’deki depremi bu fay üretmişti" dedi.

2011'DE AYNI FAYDA 7.2'LİK DEPREM OLMUŞTU

Prof. Dr. Görür'ün dikkat çektiği Van depreminin, merkez üssü Tuşba ilçesine bağlı Tabanlı Mahallesi olmuştu. 23 Ekim 2011'de yaşanan 7.2 büyüklüğündeki deprem kent merkezi, Erciş ilçesi ve birçok köyde büyük hasara yola açmış; 604 kişi yaşamını yitirmişti.

MALATYA DEPREMİYLE İLGİLİ AÇIKLAMA

Prof. Dr. Görür, Malatya'da yaşanan 4 büyüklüğündeki depremle ilgili olarak da, "Malatya Kale’de 4.0 deprem. Deprem DAF’a paralel, küçük kavisli bir fayın üzerinde. Tabii bu fay da DAF sistemi içinde, geçmiş olsun" dedi.

Türkiye Haberleri