Uzay Heparı kimdir? Uzay Heparı nereli, kaç yaşında? Uzay Heparı kimle evli?

Bir döneme damga vuran Uzay Heparı'nın hayatı ve müzik kariyeri arama motorlarında aratılıyor. Herkes Uzay Heparı'nın kim olduğunu merak ediyor. Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe ile arasında ne geçtiği ise merak konusu. İşte detaylar...

Uzay Heparı, Türk pop müzik tarihinin en iyi aranjörlerinden birisi olarak anılıyor. Birçok pop albümündeki düzenlemeleri ve besteleriyle tanınan sanatçı Sezen Aksu ve Yıldız Tilbe ile aşk yaşadı. Peki Uzay Heparı kimdir?

UZAY HEPARI KİM? UZAY HEPARI NERELİ, HANGİ OKULDAN MEZUN?
Rony Uzay Heparı, 24 Temmuz 1969 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. Heparı çocukluğunda klasik müzik eğitimi aldı. 1980'lerin ortasında lise yıllarında Garo Mafyan'ın şeflik yaptığı efsane İstanbul Gelişim Orkestrası'na girerek elektro klavyede kendisini geliştirdi. MFÖ hayranı olan Uzay Heparı'nın pop müziğe ilgisi de bu hayranlıkla başladı. 19 yaşındayken ilk olarak  Zuhal Olcay'ın 'Küçük Bir Öykü' (1988) albümünde piyona çalarak kariyerine başladı. O dönemde İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı'nda okudu. 1990'lı yılların başından itibaren birçok pop albümündeki düzenlemeleriyle müzik dünyasında adı duyulmaya başladı. Daha sonra Sezen Aksu'nun ekibinde yer aldı.


UZAY HEPARI HANGİ ŞARKILARI DÜZENLEDİ VE BESTELEDİ? HANGİ FİLMDE OYNADI?
Aşkın Nur Yengi'nin 'Hesap Ver' ve 'Sıramı Bekliyorum', Sertab Erener'in 'Sakin Ol!' ve 'Lâ'l', Sezen Aksu'nun 'Deli Kızın Türküsü', Levent Yüksel'in 'Med Cezir' ve Demet Sağıroğlu'nun 'Kınalı Bebek' gibi albümlerindeki düzenlemeleri ve besteleriyle dönemin çok büyük albümlerine imza attı. Bazı sanatçıların kliplerinde yer aldı. 1993 yılında Atıf Yılmaz'ın yönettiği 'Gece', 'Melek ve Bizim Çocuklar' adlı filmde başrolde yer alarak oyunculuğa başladı.

UZAY HEPARI KİMLE EVLİYDİ?

Uzay Heparı, Sezen Aksu ile hem birliktelik sürdürüp hemde iş anlamında da ortak çalışmışlardı. . 1991 yılından beri Sezen Aksu'nun vokalisti olan Yıldız Tilbe ile Uzay Heparı, 1992 yılının ortalarında birlikte oldular. Yıldız Tilbe, Sezen Aksu'ya birlikte olduklarını söylediğinde  Sezen Aksu onu evinden kovdu  ve artık vokalisti olarak çalıştırmadı. Sezen Aksu ile arası açılan Heparı buna rağmen iş birliğine devam etti. Sonrasında kısa süreli ilişkiler yaşayan Uzay Heparı, 1993 yılının sonuna doğru modacı Zeynep Tunuslu ile tanıştı. Tanıştıktan 10 gün sonra evlendi. Heparı baba olduğunu öğrendikten bir gün sonra geçirdiği motosiklet kazasında hayatını kaybetti. O sırada hamile olan eşi Zeynep Tunuslu, 5 Ocak 1995'te oğulları Uzay Kanat Heparı'yi dünyaya getirdi.

UZAY HEPARI'YE NE OLDU? UZAY HEPARI VE DEMET AKBAĞ ARASINDA NE OLDU?
20 Mayıs 1994 yılında, Demet Sağıroğlı'nun ilk albümü üzerinde çalışmaktayken, kısa süre önce aldığı motosikleti ile Etiler Koç Köprüsü üzerinde gitmekte olan Demet Akbağ'ın arızalanan arabasına çarptı ve boynu kırılarak ağır yaralandı. İstanbul International Hospital'de 11 gün süren bitkisel hayatın ardından, 31 Mayıs 1994 tarihinde hayata gözlerini yumdu.
 

Türkiye Haberleri