Uydu gördü belediye görmedi! Görsünler diye 'kaçak yapı' yazdılar ama görmediler

Büyükçekmece’de 2010 yılından beri tartışma konusu olan Eresin Life isimli rezidans bu defa da imar barışı sonrası yapılan kaçaklarla gündemde. Belediyeye yedi defa dilekçe yazan Levent Öztürkçine son olarak  belediye görsün diye fotoğrafın üzerine ‘Kaçak yapı’ notu düştü. Ancak belediye bu nota rağmen ‘Herhangi inşaat faaliyetine rastlanmamıştır’ yanıtı verdi. Öztürkçine’nin belediyeye gönderdiği o fotoğraflar şimdi  savcılık dosyasında.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Büyükçekmece’de 13 yıldır tartışma konusu olan Eresin Life, şimdi de imar barışı sonrası yapılan kaçak inşaat faaliyetleriyle adliyelik oldu. Eresin Life isimli projenin uzun yıllar yapı denetim işini yapan Levent Öztürkçine, alacaklarını tahsil edemeyince Ahmet Bircan Eresin’le mahkemelik oldu. Kendi şirketinin yeniden gündeme gelmesini istemeyen Öztürkçine, Eresin Life’ta kendisinden sonra yapılan kaçak inşaat faaliyetleriyle ilgili Büyükçekmece Belediyesi’ne üç yılda yedi dilekçe verdi. Son gönderdiği dilekçeye uydu fotoğraflarını delil olarak sundu. Üzerine de ‘Kaçak yapı’ notunu düştü.

AVUKATLARI HAREKETE GEÇTİ

Eresin Grup’tan uzun yıllar alacaklarını tahsil edemeyen Öztürkçine’nin avukatları Büyükçekmece Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulundu. Dilekçede özetle şu ifadelere yer verildi:

Büyükçekmece Belediye Başkanlığı imar Müdürlüğü daha önce imara aykırı kaçak imalatla ilgili gereğinin yapılarak tutanak altına alınması kaçak inşaatın mühürlenmesi için müşteki müvekkil firma tarafından verilen 29.05.2019 tarih 50639 kayıt numaralı dilekçe,  08.07.2019 tarih 65413 kayıt numaralı  dilekçe, 09.07.2019 tarih 66117 kayıt numaralı dilekçe, 24.03.2021 tarihli 34544 kayıt numaralı  dilekçe, 01.04.2021 tarihinde 2021-37703 kayıt numaralı dilekçe, 07.07.2021 tarihli 2021/70866 sayılı dilekçeyi vermiştir  ve 03.09.2021 tarih 2021/93144 sayılı dilekçe ile toplam 7 adet ihbar dilekçesi vermiştir. Dilekçelere ek  fotoğraflar, uydu görüntüleri ile somut olarak kaçak inşaat yapıldığına dair belge ve bilgilerle resmi makam olan Büyükçekmece Belediye Başkanlığını kaçak inşaat konusunda tam 3 yıl 24 gün boyunca işlem yapmaya görevini yapmaya davet etmiş ve bu 7 ihbar dilekçesine somut olarak kaçak inşaatın yapıldığına dair fotoğraflara rağmen bir kamu kurumuna yakışmayacak üslup ve tarzda "mahallen yapılan tetkikte herhangi bir inşai faaliyete rastlanmamıştır” denilmiştir.

GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN DAVA AÇILDI

Büyükçekmece Cumhuriyet Savcısı Abdullah Yüşa Altınsoy, 29 Ağustos 2023 tarihinde Büyükçekmece Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, İmar Şehircilik Müdür Vekili Abdurrahim Çakır, İnşaat Mühendisi Emre Kekeçoğlu, Mimar Samet Sever, İnşaat Mühendisi Ezgi Keskin ile  İskender Eyüp Ekiz hakkında  ‘Görevi kötüye kullanmak’ suçundan 3 aydan bir yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Uydu fotoğrafları, normal fotoğraflara rağmen kaçak inşaatı 3 yıldır görmezden gelen  belediye çalışanlarının yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacak.

AÇIK ÇEK VERİYORUM, DAĞITIN

Eresin Life’ın İmar Barışı sonrasında yapılan kaçak inşaat faaliyetlerini  görmezden gelen ve hakkında dava açılan Nuraydın Sak, 2010 yılında aynı rezidansa yapılan operasyonda tutuklanmıştı. 6 ay cezaevinde kalan Sak’la ilgili telefon tapesi yeniden gündeme geldi. Eresin Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Bircan Eresin ile bir çalışanı arasında geçen telefon kaydında Eresin “Nuraydın (Sak) beye dedim hep beraber bu iş için yola çıktık yola devam ediyoruz... Bir şeyler lazım ise neyse hazırlıklı geldim ben size açık çek veriyorum. Açık şey veriyorum dağıtın parayı pulu bu işi bitirin.. dedim..” diyor.

Türkiye Haberleri