Türkiye, Gazze'nin elektrik ihtiyacı için devrede! Milli Savunma Bakanlığı 'Koca Yusuf'u gönderiyor

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de hayat durma noktasına geldi. Türkiye, Gazze'nin elektrik ihtiyacı için devreye girdi. 'Koca Yusuf' yardım malzemelerini taşıyacak. Malzemelerin içerisinde jenaratör de var.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze'ye yönelik saldırıları yoğun bir şekilde devam ederken binlerce kişi hayatını kaybetti. Türkiye, Filistin'e yardım için daha önce de yiyecek, içecek, tıbbi malzeme yardımında bulunmuştu. Milli Savunma Bakanlığı, Koca Yusuf'un bir kez daha Gazze'ye gideceğini duyurdu. Bu kez yardım malzemelerinde jenaratör de olacak.

TÜRKİYE ELEKTRİK İÇİN DEVREDE

İsrail'in abluka altına aldığı Gazze'de su, elektrik, yakıt tükendi. Salgın hastalıkların yanı sıra, hastanelerdeki hastalar da ölümle burun buruna geldi. Türkiye'nin gönderdiği jenaratörler ile Gazze'ye bir nebze de olsa elektrik sağlanacak.

ÇOĞU TIBBİ MALZEME

Milli Savunma Bakanlığı’ndan (MSB) yapılan açıklamada, “Ülkemizin yardım elini Gazze’ye ulaştırmaya devam ediyoruz. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla hazırlanan ve içerisinde çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarımıza yükledik. Yardım malzemelerinin bölgeye ulaştırılması için toplamda dört sorti planlandı” denildi. Bakanlıktan yapılan açıklamada ayrıca, Gazze için hazırlanan ve çoğunlukla sağlık malzemelerinin yer aldığı yardım paketlerini taşıyan Hava Kuvvetleri’ne ait uçakların başarılı bir şekilde Mısır’a ulaştığı bildirildi.

Türkiye Haberleri