Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınmasına Adalet Bakanı'ndan ilk yorum

Adalet Bakanı Tunç basın mensuplarına gündeme dair açıklamalarda bulundu Tunç, Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi'nin görevden alınması ile ilgili konuştu.

Adalet Bakanı Tunç gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. İsrail'in zulmü ve dünyanın sessizliği ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Tunç ardından Türk Tabipler Birliği konseyinin görevden alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu. Bakan Tunç fon dolandırıcılığı ile ilgili ise "Yargı en doğru kararı verecek." dedi.

Bakan Tunç'un açıklamaları şöyle:

Uluslararası kuruluşların Filistin'e duyarsız kaldığını görüyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız uzun zamandır söylüyor. Ateşkes önerileri Birleşmiş Milletler'in önüne geldiğinde ateşkes olmasın diye 14 ülke red oyu verdi. Güvenlik Konseyi ateşkesi reddetti. Ulurlararası sistem ne yazık ki bu. İnsanlığın sorunlarına çare olunması, daha adil bir dünya için çalışmaların yapılması lazım. Filistinlilerin toprakları yıllardır işgal edile edile bu hale getirildi. Adeta açık hava hapishanesi. İnsanlık dışı ne varsa yapıldı. İnsan hakları ayaklar altına alındı.
İsrail önünde sonunda uluslararası mahkemede yargılanacak. Filistinlilerin yanında olmaya devam edeceğiz.

TÜRK TABİPLER BİRLİĞİ MERKEZ KONSEYİNİN GÖREVDEN ALINMASI İLE İLGİLİ KONUŞTU

TTB MERKEZ KONSEYİ’NİN GÖREVDEN ALINMASI

Adalet Bakanı Tunç’a Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi'nin görevden alınması kararı da soruldu.

Türk Tabipler Birliği Başkanı Şebnem Korur Fincancı’nın Türk askeri ile ilgili iddiasının kabul edilemez olduğunu söyleyen Bakan Tunç, “Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının uymak zorunda olduğu hususlar var. Ancak burada kendi kanunlarına aykırı tutum nedeniyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığımız bir davaname hazırladı. Yargının verdiği bir karar söz konusu. Hep beraber süreci takip edeceğiz.” diye konuştu.

YARGI EN DOĞRU KARARI VERECEK

Fon dolandırıcılığında yargı en doğru kararı verecek.

Türkiye Haberleri