Tunceli'de 4.2 büyüklüğünde deprem! Naci Görür'den ürperten uyarı geldi! "7 büyüklüğünde deprem üretmeye hazır"

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde meydana gelen 4.2 büyüklüğündeki deprem sonrası Prof. Dr. Naci Görür'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Tunceli'den geçen fayın kırılmaya ve 7'nin üzerinde deprem üretmeye hazır olduğunu ifade eden Görür, "Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır" ifadelerini kullandı.

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde bugün saat 16:28'de 4.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Deprem ilde paniğe neden olurken, deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür'den flaş bir uyarı geldi.

"DAHA BU SABAH SÖYLEDİM"

Deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, sosyal medyadan yaptığı açıklamada depremle ilgili bu sabah uyarıda bulunduğunu söyledi.

Görür'ün açıklamaları şöyle:

"Arkadaşlar, Süleymanuşağı Pülümür’de (Tunceli) 4,2 deprem oldu. Biliyorsunuz bu deprem en fazla korktuğumuz ve dikkat çektiğimiz Yedisu Fayı üzerinde oldu. Bu fay kırılmaya ve 7’nin üzerinde deprem üretmeye hazır. Ben bir müddettir Tunceli ve Pülümür’ e dikkat çekiyordum. Daha bu sabah bile söyledim. Bu yöredeki yerleşim alanlarına dikkat edilmeli gereken önlemler alınmalıdır. Deprem dirençli kentler istiyoruz, sevgiyle."

Türkiye Haberleri