Tunç Soyer "Para ödemedik" demişti! Tarkan'ın İzmir konseri Sayıştay raporuna girdi! Usulsüzlük üstüne usulsüzlük ortaya çıktı

İzmir'de konser veren Tarkan için "Para ödemedik" açıklaması yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in sözleri Sayıştay raporunda aksini gösterdi. Üstelik usulsüzlük üstüne usulsüzlük yapıldığı da görüldü.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 'Para ödemedik' dediği 2022 yılındaki Tarkan konseri Sayıştay raporundan çıktı. Sayıştay'ın İzmir Fuarcılık Hizmetleri şirketiyle ilgili hazırladığı raporda çok sayıda usulsüzlüğe rastlandı. Tarkan konserinden önce çöken sahne nedeniyle yapılan sözleşmede kurumun zarara uğratıldığı ortaya çıktı. İhaleyi kazanan şirketin ödemesi gereken 40 kişinin uçak biletiyle 60 kişinin konaklamasının belediye tarafından ödendiği ortaya çıktı.

Sayıştay raporu:

Master Haber, İzmir'in düşman işgalinden kurtuluşunun yüzüncü yılında verdiği konserle ilgili hazırlanan Sayıştay raporlarına ulaştı. Sayıştay, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden olan İZFAŞ'ın Tarkan konseriyle ilgili yapılan sözleşmede kurumun zarara uğratıldığına dair rapor hazırladı. Hazırlanan raporda birbirinden çarpıcı usulsüzlükler tespit edildi.

"TARKAN'A PARA ÖDEMEDİK" DEMİŞTİ

“İzmir’in Kurtuluşunun 100. Yılı Kutlamaları Kapsamında Tarkan Konseri Teknik Organizasyonu ve Kulis İhtiyaçlarının Karşılanması” hizmet alımı işi için S. A. Ses A.Ş. ile 25.08.2022 tarihinde 17.000.000,00 TL tutarlı SAM-2022/138 nolu sözleşme imzalanmıştır. Hizmet alımı sözleşmesine göre işin kapsamı 9 Eylül 2022 tarihinde halka açık olarak yapılacak konser alanında sahne kurulumu işleri ile kulis ihtiyaçlarının karşılanmasından oluşmaktadır. Bahse konu alıma ilişkin teknik şartnamede sahne kurulumu, kullanılacak teknik ekipmanlar, kulis ihtiyaçları ayrıntılı olarak detaylandırılmıştır.

ŞİRKETİ ZARARA UĞRATTILAR!

Konser tarihinden iki gün önce yüklenici tarafından kurulan sahnenin çatı sistemin kırılması ve konser tarihine kadar onarılmasının mümkün olmaması nedeniyle sahnede bulunan ve zarar görmemiş ses, ışık sistemleri ile diğer ilgili teknik ekipmanların halihazırda kurulu başka bir sahneye taşınması ve konser organizasyonun o sahnede yapılması konusunda anlaşılmıştır. Bununla birlikte yüklenicinin sözleşme kapsamındaki hizmetlerini yerine getirilebilmesi için İZFAŞ tarafından 40 kişiye uçak bileti, 60 kişiye konaklama verilmesi suretiyle yüklenicinin İzmir’e ekip yönlendirmesine ilişkin ek protokol 06.09.2022 tarihinde şirket ile yüklenici arasında yapılmıştır. Asıl sözleşme kapsamında işin teknik şartname hükümlerine göre yerine getirilmesi yüklenicinin sorumluluğunda olup, buna istinaden yüklenicinin çalıştıracağı ekibin ulaşım ve konaklama giderlerinin de sözleşme bedeli içinde olduğu açıktır. Bu haliyle yüklenicinin sorumluluğunda olan, kendi çalışanlarına ilişkin ulaşım ve konaklama işleri için şirkete ek mali yük getirecek şekilde sonradan ek protokol yapılmasının şirket aleyhine sonuç doğurduğu görülmüştür.

BAŞKAN DANIŞMANI MİLYONLAR VERİLMİŞ!

Yapılan incelemede, Şirket ile bir bağı bulunmayan Büyükşehir Belediyesi başkan danışmanının yurtiçi ve yurtdışı seyahat harcamaları için 195-Avans hesabı kullanılmak suretiyle 303.172,62 TL (Avro ve Türk Lirası toplamı) tutarında personel avansı açıldığı, verilen avanslardan 166.711,42 TL (Avro ve Türk Lirası toplamı) tutarında harcama yapılmış olduğu, bu harcamaların ilgisine maliyet hesapları ile ilişkilendirilerek kapatıldığı görülmüştür. Ayrıca, aynı kişiye ilişkin olarak 740.08.04.14 hesap kodunda 308.144,00 TL tutarında ulaşım ve konaklama gideri kaydedilmiştir. Bununla birlikte, Şirket tarafından kiralanmış olan araçlardan birinin bahsedilen kişi tarafından kullanıldığı ve aracın akaryakıt giderlerinin şirket tarafından karşılandığı ortaya çıktı.

İlgili Haberler

Zabıta müdürü Teftiş Kurulu Müdürü yapıldı! Sayıştay: Bu uygulama sakattır

Türkiye Haberleri