SON DAKİKA Yerel Seçimlere 4 Ay Kala Muhtarlık Adaylığı Patlama Yaptı

2024 Türkiye yerel seçim heyecanı seçimlere 4 kala yaşanmaya başladı. Mahalle ve köy muhtarlık adaylığı adeta patlama yaptı.

2024 Türkiye yerel seçim heyecanı seçimlere 4 kala yaşanmaya başladı. Mahalle ve köy muhtarlık adaylığı adeta patlama yaptı.

2024 Türkiye yerel seçimleri, Türkiye'deki yerel yönetimlerin belirlenmesi için 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak. Bu seçimlerde belediye başkanları, büyükşehir belediye başkanları, belediye meclisi üyeleri, il genel meclisi üyeleri, muhtarlar ve ihtiyar heyetleri belirlenecek.

Seçimlere dört ay kala muhtarlık adaylıklarında patlama yaşandı. Muhtarlık görevi yerel yönetimlerde önemli bir yere sahip olup, mahallenin temsilcisi olma özelliği taşıdığından pek çok kişi muhtar adayı olmak istiyor. Hem maddi imkanlarının iyileşmesi hem de statü açısından muhtarlık adaylığı da yerel seçimlerde ön plana çıkıyor.

2024 yerel seçim takvimine göre; seçim süreci 1 Ocak 2024'te başlayacak ve 31 Mart 2024 Pazar günü oy verme işlemi gerçekleştirilecek. Hem belediye başkanlığı hem de muhtarlık seçimlerinde yarış heyecanlı geçecek.

Muhtar Maaşları Ne Kadar?

Muhtar maaşlarının şu an 11 bin 700 TL olduğu biliniyor.Muhtar Maaşlarının asgari ücret zammının ardından, yükselmesi bekleniyor.

Türkiye’de kaç muhtar var? 

Türkiye genelinde 2023 tarihi itibarıyla 50 bin 370 mahalle ve köy muhtarı görev yapıyor.

Türkiye Haberleri