Öğretmenlik kariyer sınavı çevrim içi olacak

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre, 19 Kasım'da yapılacak olan öğretmen kariyer sınavı çevrim içi gerçekleştirilecek.

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) X hesabından öğretmenlik kariyer sınavı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Uygulaması başvuruları bugün 23.59'da tamamlanacak. 19 Kasım'da gerçekleşecek olan sınav çevrimiçi olacak.  Çevrim içi sınav uygulaması yurt içi ve yurt dışında, Türkiye saatine göre aynı gün ve saatte başlayıp, aynı gün ve saatte sona erdirilecek.

SINAV SONUÇLARI 24 KASIM'DA

Sınavda beşer seçenekli 100 soru sorulacak, sınav süresi 135 dakika olarak uygulanacak.

Sınav tedbir hizmetinden faydalanmak isteyen ve sınav başvuruları esnasında sınav tedbir talep eden engelli adayların, sınavın çevrim içi olması ve tedbir uygulanacak engel türlerinin yeniden belirlenmesi nedeniyle 11 Ekim 2023-16 Ekim 2023 tarihleri arasında https://basvuru.meb.gov.tr/ internet adresinden yeniden talepte bulunmaları gerekecek.

Sınav soru ve cevapları, 20 Kasım 2023 tarihinde "http://www.meb.gov.tr" internet adreslerinden yayımlanacak. Sonuçlar ise 24 Kasım 2023 tarihinden itibaren "http://www.meb.gov.tr" internet adreslerinden ilan edilecek.

Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yazılı Sınavı Çevrim içi Olarak Yapılacak

?️ Başvurular: 25 Eylül-4 Ekim
✍️ Çevrim İçi Sınav: 19 Kasım
? Sonuçlar: 24 Kasım 2023

Türkiye Haberleri