Son Dakika Haber: İstanbul, İzmir, Ankara, Edirne 17 Kasım’da Gökyüzünde Başımızın Üstünde Hilal’de Göktaşı Meteor Yağmuru! 

Uzayı yakından izleyenleri heyecanlandıran müjde geldi! NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, Leonid kod adlı meteor yağmurunun zirve yaşayacağı gün olan 17 Kasım'da, İstanbul, İzmir, Ankara, Edirne gibi illerden izlenebilecek. 

Uzayı yakından izleyenleri heyecanlandıran müjde geldi! NASA tarafından yapılan açıklamaya göre, Leonid kod adlı meteor yağmurunun zirve yaşayacağı gün olan 17 Kasım'da, İstanbul, İzmir, Ankara, Edirne gibi illerden izlenebilecek. 

NASA uzmanlarının verdiği bilgilere göre, İstanbul, İzmir, Ankara ve Edirne başta olmak üzere birçok ilde 17 Kasım’da gece saatlerinde başımızın üstünde parlayan meteor yağmuru gözlenebilecek. Süper meteor yağmuru, geceyi aydınlatacak. Peki Leonid Meteor Yağmuru en iyi nereden izlenebilir, saat kaçta başlayacak? Leonid Meteor yağmuru nasıl izlenir, ekipman gerekli mi? İşte, meteor yağmurunu izleme rehberi…

Bu ender rastlanan görsel şöleni rahat bir köşeden seyretmek, ömür boyu hatırlanacak bir deneyim sunacak. Şehrin ışıklarından uzak, karanlık ve yüksek yerlerde, meteor yağışını izlemek için en uygun noktalar olarak belirtiliyor. Uzmanlar, elinizi uzatsanız yıldızlara dokunacakmış hissini yaşayabileceğiniz yüksek yayların tercih edilmesini öneriyor. 17 Kasım gecesinden itibaren saatte 20 ile 40 meteorun düşeceği tahmin ediliyor. Uzmanlar, görsel şöleni izlemek isteyenlerin hava şartlarına göre sıkı giyinmesi uyarısında bulunuyor.Peki Kasım ayında başka gökyüzü olayı var mı ? NASA Kasım ayının, gökyüzü şöleni şeklinde geçeceğini müjdeledi. 

Uzay ajansı NASA, Kasım ayının gökyüzü şölenleriyle dolu geçeceğini duyurdu. Ay tutulmaları ve meteor yağmurları izleyicileri bekliyor. 9 Kasım'da sabah gökyüzünde eşsiz bir manzara yaşanacak. Hilal şeklindeki Ay'ın Venüs altında asılı görüntüsü görsel ziyafet sunacak. 17 Kasım'da alacakaranlıkta tek başına konumlanacak hilal, ufuk yakınından daha büyük görünecek. 20 Kasım'da gün batımından sonra Satürn'ü, 24 Kasım'da ise Jüpiter'i seyretme fırsatı olacak. Kasım'ın süsü olan Leonid meteor yağmuru 17-18 Kasım'da zirve yapacak. Gece boyu süren yağmur ilgi çekici görüntülere sahne olacak. Gökbilim meraklıları ve fotoğrafçılar, her biri ayrı güzellikteki bu olayları kaçırmamalı. NASA bilgileriyle heyecan dolu bir ay bekleniyor.

Türkiye Haberleri