Serdar Bilgili’ye 115  milyon dolarlık şok! Yanlış rant hesabı İBB’den döndü

Master Haber’in gündeme getirdiği Serdar Bilgili’nin Büyükçekmece'deki 115 milyon dolarlık rant girişiminde yeni gelişme… Ekim ayındaki meclis oturumunda AK Parti’nin oylarıyla 10 yıldır beklediği imar hayali gerçekleşen Bilgili’nin sevinci kısa sürdü. Dün yapılan meclis oturumda Bilgili’nin arazisiyle ilgili düzeltme teklifi yapıldı. Karar oy birliğiyle onandı. Bilgili’nin arazisinin imarı eski haline gelerek 115 milyon dolarlık rant buhar oldu….

Ercan ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Büyükçekmece Fatih Mahallesi’nde Beşiktaş eski başkanlarından Serdar Bilgili’ye ait arazi 10 yıldır CHP ile AK Parti’yi karşı karşıya getiriyordu. Büyükçekmece Belediyesi’nin 2022 yılı Şubat ayı meclis oturumunda gündemin sekizinci maddesi olarak meclise taşındı. AK Partili meclis üyeleri, yapılacak olan plan notu değişikliğinin, bölge için hesaplanan nüfus ve yapı yoğunluğunu artırıcı, çevre parsellere emsal teşkil edici nitelikte olması, Plan Notu kararları ile fonksiyon yüzde oranlarının değiştirilmesi, planlama hiyerarşisine aykırılık oluşturacağından dolayı karara şerh düştü. Meclis çoğunluğunu elinde  bulunduran  CHP,  plan değişikliğini onayladı.

İBB İADE ETTİ!

Büyükçekmece Belediyesi 2022 yılı Şubat ayı meclis oturumunda alınan karar hemen İBB’ye gönderildi. İBB, ilçe belediyesinde alınmış olan kararı kendi meclis gündemine almadan kararı iade etti. Serdar Bilgili ile Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’e yakınlığıyla bilinen Hamit Demir, AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’le ‘Büyükçekmece’ye yapılacak hizmete destek olun’ girişimi yaptı. Bilgili ile Demir’in bu girişimleri AK Partili meclis üyelerinden büyük tepki gördü. Başkan Çelik gelen tepkiler üzerine bu ikiliyle ilçede yapılan görüşmelere son verdi.


10 YIL SONRA MURADINA ERECEKTİ AMA…


Yapı Denetim firma değişiklikleri, müteahhit ve şantiye şefliği değişikliğiyle ruhsatın iptal edilmemesini sağlayan Bilgili, Büyükçekmece’de sert savunmayla karşılaşınca 1/5000’lik plan değişikliği için İBB’ye başvurdu. Bilgili, yüzde 25 olan rezidans oranının yüzde 70’e çıkartılmasını talep etti. Bilgili Asya Gayrimenkul ve Turizm Yatırımları isimli şirket tarafından hazırlatılan 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği teklifi ile İBB’nin Temmuz 2023 meclis gündemine geldi. 10 Temmuz 2023 tarihli İBB Meclis toplantısında imar ve bayındırlık komisyonuna havale edildi. Ekim ayı meclis oturumunda meclis çoğunluğunu elinde bulunduran AK Parti, şok bir kararla Bilgili’nin plan değişikliğini onayladı. CHP ise ‘Karara katılmıyorum’ şerhi düştü. 10 yıldır Büyükçekmece’de olan savaşın tam tersinin yaşanması dikkat çekti. 


SEVİNCİ KURSAĞINDA KALDI 


Büyükçekmece Ak Partili meclis üyeleri ve Bilgili’nin araziyle ilgili yıllardır mücadele veren sivil toplum kuruluşları,  AK Parti Büyükçekmece İlçe Başkanı Murat Çelik’e tepki gösterdiler. Bazı meclis üyeleri bu görüşmede ‘Ya dava açalım ya da istifa edelim. Birilerinin rant savaşında ortak olmayacağız. Bir basın açıklamasıyla bunu kamuoyuna açıklayalım’ çıkışı yaptı. Meclis üyelerine ‘Bir ay bekleyin’ telefonu geldi.  Ekim Meclisi'nde komisyondan geçen tadilat kararı gelen tepkiler üzerine AK Partili Abdülnaser Şimşek'in düzeltme teklifi ile rafa kalktı. Şimşek, Büyükçekmece İlçesi, Fatih Mahallesi, 2671 ada, 4 parselin 2023 Kasım ayındaki plan tadilatı öncesi Mer’i imar koşullarına dönülmesi yönünde verilen sözlü önergesi İBB Meclisindeki tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.  Böylece Bilgili’nin 115 milyon dolarlık sevinci de kursağında kaldı. Ekim ayında İBB’deki kararla birlikte  8 bin 720 metrekareden 23 bin metrekareye çıkan arazi, dünkü kararla birlikte yeniden 8 bin 720 metrekare olarak inşaat faaliyetlerine başlayacak.

BAŞKAN HASAN AKGÜN NE DİYECEK?

Geçtiğimiz ay İBB’deki oturumda ‘Karara katılmıyorum’ şerhi düşen CHP’lilere tepki göstererek AK Partili meclis üyelerinin kararını değerlendiren Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, ‘Yapılan iş doğrudur. Nereden bakarsanız bakın bizim lehimize olmuştur’ açıklaması yapmıştı. Başkan Akgün’ün dün alınan karara ne diyeceği ise şimdiden merak konusu oldu.
 

Türkiye Haberleri