Seçil Erzan'a 500 bin dolarını kaptırmıştı! Zabıta amiri hem parasından hem de işinden oldu! Belediye görevine son verdi

Futbol dünyasının yanı sıra Seçil Erzan'ın dolandırdığı isimlerden zabıta amiri Hüseyin Eligül dikkatleri üzerine çekmişti. Belediye görevden alırken, Eligül hem parasından hem de işinden oldu.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt, Seçil Erzan’ın fonuna 500 bin dolar para kaptıran Zabıta Amiri Hüseyin Eligül’ü görevinden aldı. Sarıkurt, ‘İddialar çıktıktan sonra savunmasını aldık. İddianame tarafımıza ulaşınca da pasif göreve aldık’ diye konuştu.

Master Haber, Seçil Erzan dosyasının şüphelilerinden olan Çorlu Belediye Zabıta Amiri Hüseyin Eligül’ün izini sürmeye devam ediyor. Çorlu Belediye Başkanı Ahmet Sarıkurt’tan Master Haber Muhabiri Ercan Öztürk’e özel açıklamalar.

HEMEN PASİF GÖREVE ALDIK!

İşte Başkan Sarıkurt’un açıklamaları:

Bize bu olayla ilgili iddialar gelince hemen bu arkadaşın yazılı bir savunmasını aldık. Biz tabi ilk olarak bu arkadaşa belediyenin bu olayla herhangi bir bağlantısısnın olup olmadığını sorduk. Sonra bu suç işlenirken belediye içerisinde mi gerçekleştiğini sorduk. Arkadaş da bize her şeyi anlattı. Hemen bizim hukukçu arkadaşlarımız mahkemeye dilekçe yazarak iddianameyi talep ettiler. Daha sonra gördük ki bu arkadaşla ilgili iddialar doğruymuş. Biz de görevden el çektirdiğimiz bu arkadaşı pasif göreve aldık. Memur olduğu için tamamıyla görevden alamıyorsunuz Bu arkadaş artık pasif görevlerde çalışacak’

ERZAN’IN AİLESİYLE ESKİDEN BERİ TANIŞIYORLAR!

‘Para hırsı, kısa sürede köşeyi dönmeye çalışan bu insanları biz de takip ediyoruz. Hatta bir de bizde meclis üyesi olan bir arkadaşımız var. Onun da adı geçiyor. Ben açıkçası bu kadın arkadaşı tanımıyorum. Fon olayından daha önce de bir bilgim olmadı. Zabıta Amiri arkadaşın 500 bin dolar nereden bulduğuna dair bir tartışma var. Bunu biz de sorduk. Tarla sattığını söylüyor. Seçil Erzan isimli bankacıyla eskiden beri tanışıyorlarmış. Erzan’ın yatalak olan annesine bizim zabıta arkadaşımızın eşi bakıyormuş. Haftada ki gün onlara yemek yapıyormuş. Dolayısıyla eskiden beri süren bir dostlukları olduğu için de çok inanmışlar. Bize bu konuyla ilgili olarak bir mağduriyet veya şikayet konusu başvuru yok. Bazı çevreler bu konunun içerisine belediyeyi de çekmeye çalışıyorlar ama bu olmayacak. Belediyenin bu işle yakından veya uzaktan bir ilgisi yoktur. Konu mahkemenindir. Bu arkadaş beraat edene kadar aktif bir görev vermeyeceğiz’ diye konuştu.

Türkiye Haberleri