Seçil Erzan'a 500 bin dolar kaptıran zabıta amiri herkesten para toplamış! Şaşırtan detaylara Master Haber ulaştı

Seçil Erzan’ın liderliğini yaptığı fon vurgununda gözler Çorlu’ya çevrildi. 500 bin dolarını kaptıran zabıta amiri meğer herkesten tek tek para toplamış. Şoke eden detaylar Ercan Öztürk'ün özel haberinde...

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Seçil Erzan’ın liderliğini yaptığı fon vurgununda gözler Çorlu’ya çevrildi. Çorlu Belediyesi’nde Zabıta Amiri olarak görev yapan Hüseyin Eligül’ün 500 bin dolarını kaptırması sonrası herkes ‘Bir zabıta memuru bu kadar parayı nereden buldu?’ sorusunu sormaya başladı. Master Haber Çorlu’ya uzanan fon vurgununda çok önemli detaylara ulaştı.

Master Haber'in ‘Zabıta Amiri 500 bin dolar kaptırmış’ başlıklı haberinden sonra gözler 30 yıldır Çorlu Belediyesi’nde çalışan Zabıta Amiri Hüseyin Eligül’e çevrildi. ‘Tacir veya Şirket Yöneticisi Olan ya da Şirket Adına Hareket Eden Kişilerin Ticari Faaliyetleri Sırasında; Kooperatif Yöneticilerinin Kooperatifin Faaliyeti Kapsamında Dolandırıcılık’ suçlamalarıyla haklarında dava açılan 7 şüpheliden sadece Hüseyin Eligül’ün suç işleme tarihinin değişik olması dikkat çekti. Suç işleme tarihinin 7 Nisan 2023 olduğu iddianamede Eligül’ün suç işleme tarihi Eylül 2021 olarak gözüküyor.

ELİGÜL’Ü YAKAN KAYIT!

Çorlu’da oturan ve Seçil Erzan’ı 2006 yılından beri tanıyan Hasan Çorbacı’nın 2021 yılında Erzan’a vermesi için Eligül’e 130 bin lira EFT yapması suç işleme tarihinin öne çekilmesine neden oldu. Çorbacı olayla ilgili Master Haber’e şunları anlattı, ‘Çorlu’da herkes birbirini tanır. Seçil’i hepimiz tanıyorduk. Hüseyin Eligül daha samimiydi. Yüzde 30’lara kadar çıkan bir fondan bahsetti. Kendisinin de para yatırdığını söyledi. İsmini veremeyeceğim bazı isimler söyledi. Çorlu’nın önemli isimleriydi. Sonra bende para yatırmaya karar verdim. 2021 yılında paranın 130 bin lirasını Eligül’ün banka hesabına EFT yaptım. Çok acil paraya ihtiyacım olduğum bir anda parayı çekmeye karar verdim. Hüseyin Eligül faizin düşeceğini söyleyerek beni ikna etti. Çorlu’da fona para yatıran diğer arkadaşlarla konuştuktan sonra dolandırıldığımızı anladım. Daha futbolcular olayı çıkmadan biz paramızın peşine düşmüştük. Eligül mağdur değil sanıktır. Herkes bu kadar parayı nereden bulduğunun yanıtını arıyor ama kimse bu adamın villada oturduğunu sorgulamıyor’ dedi.

YÖRÜK KARDEŞLERLE KÖŞKDERE BAĞLANTISI!

Seçil Erzan’ın kuryeliğini yapan Ali Yörük’le birlikte kardeşi Atilla Yörük de dosyanın sanıkları arasında yer alıyor. Yörük kardeşler, fona 500 bin dolar koyup 1,5 milyon dolar aldığı iddia edilen AK Parti Çorlu Meclis Üyesi Nuri Köşkdere’nin çalışanı olmaları dikkat çekti. Ali Yörük için, ‘Sadece çalışanımdı. Kendisini 3-5 yıl önce kovdum. Görsem tanımam’ diyen Köşkdere, Atilla Yörük’e de bir diğer otomotiv bayisinde satış müdürü olarak görev vermiş. Hasan Çorbacı, ‘Ali ve Atilla Yörük kumar için sürekli Bulgaristan’a gidiyordu. Bu parayı nereden buldukları şimdi ortaya çıktı. Nuri Köşkdere Yörük kardeşleri tanımadığını sadece çalışanı olduğunu söylüyor. İnsan tanımadığı birisini yönetici yapar mı? Bana mantıklı gelmiyor’ dedi.

BEN ARTIK KONUŞMAYACAĞIM!

Seçil Erzan’la aralarından duygusal bir ilişki olduğu iddia edilen Çorlu AK Parti Meclis Üyesi Nuri Köşkdere, ‘Bu iddialar artık çok çirkinleşmeye başladı. Seçil’i Orion şubesinden tanıyorum.. İş insanıyım. Tanışıklığımız bankadan yaptığımız işlerden kaynaklanıyor. Ali ve Atilla Yörük’le iş dışında herhangi bir görüşmüşlüğüm yok. Konuyla ilgili bilgime başvuruldu. Çağırsınlar. İstediklerini sorsunlar. Benim bu işle bir bağlantım yok. Artık bu konularla ilgili konuşmak istemiyorum’ diye konuştu.

ÇORLU ELİGÜL BELEDİYESİ!

Erzan soruşturmasının uzandığı yerlerden biri de Çorlu Belediyesi oldu. Hüseyin Eligül’ün sanık olarak yargılanmasından sonra gözler Çorlu Belediyesi’ne çevrildi. Eligül’ün çok sayıda yakının belediyede işe yerleştirildiği iddia edildi. Eligül’ün amcası Hasan Eligül, yıllardır belediyede Spor İşleri Müdürü olarak görev yaptıktan sonra Çorlu Belediyespor Başkanlığı’na getirildi.

SEÇİL ERZAN’LA İLİŞKİM YOK!

Nuri Köşkdere, eski çalışanlarından Ali Yörük’ün Seçil Erzan’la aralarında duygusal bir ilişki olduğuna dair iddiayla ilgili olarak, “Herkes bir çamur at izi kalsın suçlaması yapıyor. Ortaya çok kötü iddialar atılıyor. Gerçekler eninde sonunda ortaya çıkacak. Benim Seçil Erzan’la bir ilişkim yok. Dün itibarıyla avukatlarım ve çocuklarım aradı. Konuşma dediler. Artık susacağım. Herkes konuşsun onlara cevabımı mahkemede vereceğim” diye yanıtladı.

Ali Yörük ifadesinde Erzan-Köşkdere ilişkisiyle ilgili olarak, “Köşkdere ile tanıştığımda Erzan'ın sevgilisi olduğunu öğrendim. Erzan, gizli de olsa ara sıra bizim şirkete Köşkdere ile görüşmek için gelip giderdi. Nuri bey tuşlu telefon kullanırdı. Seçil'le görüşmek için benim telefonumu kullandığı olur. Seçil de ara sıra Nuri beye göstermem için telefonuma fotoğraf atardı. Bu fotoğrafları Köşkdere'ye atardım” ifadelerine yer verildi.

Türkiye Haberleri