Savaş bölgesine promosyon gezi! Gezilerden biri 5 bin kişinin can verdiği Mescid-i Aksa olarak planlandı

Esenler Belediyesi’nden savaş bölgesine promosyon gezi ödülü. Belediye, İsrail’in binlerce insanı katlettiği bölgeye ‘Kültür ve sanat’ etkinliği kapsamında 10 kişiyi götürecek olması çok tartışılacağa benziyor. İhale 18 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

Ercan Öztürk / Özel Haber

Esenler Belediyesi,  İsrail-Hamas çatışmalarının yaşandığı Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya gezi düzenleyecek. ‘ Organizasyon, Reklam, Konaklama Hizmetleri’ başlığıyla duyuru yapılan ihale 18 Aralık 2023 tarihinde yapılacak. İhale kapsamında çok sayıda etkinlik organize edilecek. Ayrıca çok sayıda vatandaşa ödül olarak yurt içi ve yurt dışı gezileri hediye edilecek. Hediye edilen gezilerden biri de şu ana kadar 5 bin kişinin öldüğü Filistin topraklarında kalan Mescid-i Aksa. Belediye Kudüs’te bulunan Mescidi Aksa’ya 10 kişi götürecek.

KÜLTÜREL GEZİLERE MİLYONLAR HARCANACAK

Belediyenin önümüzdeki ay yapacağı ihale kapsamında satın alınacak hizmetler ‘Bu kadarına da pes’ dedirtti. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ‘Tasarruf Yapın’ genelgesini umursamayan belediye binlerce kişiye promosyon gezi hediyesi verecek. İşte ihale kapsamında alınacak hizmetler:

Bin kişiye sezona özel kültürel gezi, pop, rock, rap, arabesk konserleri, 10 kişiye seyahat ödülü olarak Karadeniz turu, 10 kişiye seyahat ödülü olarak Güneydoğu turu, 10 kişiye seyahat ödülü olarak Akdeniz turu, 45  kişiye seyahat ödülü olarak Kartepe gezisi, 10 kişiye seyahat ödülü olarak Ürgüp gezisi, 45 kişi Balkan ülkelerine, 10 kişi Kudüs'e, 45 kişi Semerkant’a, 35 kişi de umreye götürülecek. Çanakkale’ye bin, kültür turlarına ise ayrıca 5 bin 500 kişi götürülecek.

PROMOSYON DA UNUTULMADI

Belediye, 18 Aralık’ta yapılacak ihalede promosyon olarak dağıtılacak malzemeler ve yemeklerde de adeta itibarından  ödün vermeyecek. İşte o liste
2 bin 500 kişiye termos bardak, 2 bin 500 kişiye yağmurluk, 2 bin kişiye A Grubu kokteyl, 2 bin 500 kişiye B Grubu kokteyl, 20 bin kişiye çay, 10 bin kişiye kahve, 10 bin kişiye sıcak çikolata, 7 bin 600 kişiye bisküvi, 350 kilo lokum, 7 bin külah şekeri, 20 bin adet lokma, binlerce kitap ve basılı malzeme ile onlarca promosyon malzemesi dağıtılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi de 150 kişi götürecek

Konya Büyükşehir Belediyesi de  19 Eylül'de, “Kudüs ve Mescid-i Aksa Gezi Programı” başlıklı ihale yapmış,  sözleşmeyi de  9 Ekim'de imzalamıştı. Gezi için yapılan anlaşmanın maliyeti kayıtlara, 4 milyon 50 bin TL olarak geçti. İhale dosyasında yer alan bilgilere göre, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen Medeniyet Okulu projesi kapsamında yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrenciler ve öğretmenlerinden oluşan 150 kişi Kudüs ve Mescid-i Aksa'ya götürülecek. Gezi üç gece, dört gün sürecek. Gezide uçak biletleri karşılanacak, en az üç yıldızlı otelde konaklanacak.

Türkiye Haberleri