Otobüsler gri suyla yıkanıyor: 6 yılda 9 milyon 457 bin litre su tasarrufu sağlandı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü, bünyesindeki toplu taşıma araçlarını geri dönüşümden sağlanan gri suyla yıkayarak, 6 yılda 9 milyon 457 bin litre su tasarrufu sağladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, sıfır atık kapsamında su tasarrufuna yönelik çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, Otobüs İşletmesi Şube Müdürlüğü envanterinde 34 toplu taşıma aracı, geri dönüşümden elde edilen gri suyla yıkanarak su tasarrufu yapılıyor.

6 YILDA 9 MİLYON 457 BİN 200 LİTRE SU TASARRUFU!

Büyükşehir, kurduğu bu sistemle 6 yılda 9 milyon 457 bin 200 litre su tasarrufu sağladı. Sanayi kuruluşlarının proses suyu kullanımında geri kazanım suyu kullanımını Türkiye'de uygulamaya geçiren ilk belediye olan Kocaeli büyükşehir, bu kapsamdaki çalışmalarını sürdürüyor.

HER YIKAMADAN SONRA TEKRAR SU ARITILIYOR!

Göreve gidip gelen her araç, günlük ve periyodik detaylı temizlik olmak üzere yıkanıyor. Yıkanılan her otobüste kullanılan su yeniden arıtılarak kullanılıyor.

15 BİN 762 ARAÇ YIKANDI!

Arıtmadaki sistemler ve filtrelerin temizlik işlemleri (ters yıkama) şebeke suyu ile yapılıyor. Arıtılmış gri suyun yüzde yüzde 98’i araç yıkanmasında kullanılıyor. Büyükşehir belediyesi bir aracın yıkanması için takribi 600 litre su harcıyor. 2019 ile 2024 yılları arasında toplamda 15 bin 762 araç yıkandı.

Türkiye Haberleri