Ölüm villaları stresi tapu müdürünü kalpten götürdü

Büyükçekmece’de temel atılmadan inşa edilen ve 57’si Anıtlar Kurulu’nun şerhi olmasına rağmen satılan, “Ölüm villaları” stresi Büyükçekmece Tapu Müdürü Ali Sait Sarıçiçek’in “Strese” bağlı ölümüne neden oldu. Evinde kalp krizi geçiren Sarıçiçek Mimarsinan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanenin acil servisinde yapılan tüm müdahalelere rağmen Sarıçiçek yaşamını yitirdi.

İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’nün 4 cesede ait kemik ve eşyalar ile bazı tarihi eserlerin çıkması nedeniyle Büyükçekmece Tapu Müdürlüğü’ne yazı yazarak, tapulara şerh koyulması talebinde bulundu.

masterhaber.com'un haberine göre; Kuruldan gelen yazının ardından tapulara şerh konuldu. Ancak müteahhid 57 villayı sattı. Savcılık soruşturmayla birlikte 87 villaya tedbir koydu. Gül inşaatın sahipleri Büyükçekmece Belediyesi’ne müracaat ederek koruma kurulunun şerh kararı olmasına rağmen sattıkları 57 villayla ilgili kat irtifakı kurdu. Şerhin kalkması için Büyükçekmece Tapu Müdürlüğü ile 1 Numaralı Kurula yapılan başvurular ise sonuçsuz kaldı.

GÖL MANZARALI 144 VİLLA

Büyükçekmece Gölü manzaralı 8.5 milyar değeri olan villalarla ilgili şerh kalkmadığı için resmi satışlar bir türlü gerçekleşmiyordu. Tutuklanan Gül İnşaatın sahibi Ali Gül’ün hem şerhle ilgili hem de diğer resmi kurumlarla yürüttüğü görüşmeler sonuçsuz kaldı. Temeli olmadan yapıldığı için “Ölüm villaları” olarak adlandırılan projeyle ilgili polisin yaptığı operasyon bir hayli ses getirmişti.

Dinleme kayıtları, bilirkişi raporları ve yerinde incelemelerden sonra harekete geçen polis, geçtiğimiz ay ilgililere bir operasyon düzenlemişti. Düzenlenen operasyonda gözaltına alınan aralarında Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediye imar ve şehircilik müdür Vekili Abdurehim Çakır’ın da olduğu 7 belediye personeli ile inşaatın müteahhidi Gül İnşaat’ın sahibi Ali Gül tutuklanmıştı.

TAPU MÜDÜRÜ MEMLEKETİNDE TOPRAĞA VİRİLDİ

masterhaber.com'un haberine göre; Yaşadığı stres nedeniyle dün yaşamını yitiren Büyükçekmece Tapu Müdürü Ali Sait Sarıçiçek için dün Büyükçekmece Kaymakamlığı önünde bir tören düzenlendi. Geçtiğimiz yıl tapu müdürlüğüne atanan Sarıçiçek kaymakamlıkta yapılan törenin ardından defnedilmek üzere memleketi Trabzon’a gönderildi. Sarıçiçek Maçka’da toprağa verilecek.

ŞEHİTLİK OLABİLİR

Büyükçekmece Gölü manzaralı 144 villadan oluşan 8.5 milyar liralık villaların bulunduğu inşaat alanında 2022'de 4 cesede ait kemik ve eşyaların bulunduğu öğrenildi. İnşaat alanında ayrıca çıkan tarihi eserler nedeniyle Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı İstanbul 1 Numaralı Kültür Varlıkları'nı Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü'nce inşaatın durdurma kararı verildiği öğrenildi.

Kurul'un 24 Kasım 2022 tarihinde düzenlediği toplantıda aldığı kararda, İstanbul Arkeoloji Müze Müdürlüğü'nün inşaat alanıyla ilgili değerlendirmesi dikkat çekti. Alanın Balkan Savaşlarının yaşandığı Çatalca savunma hattı etki alanında olduğu değerlendirildi.

Ayrıca bu alanın kuzeyinde Çatalca'nın Yazlık Köyü sınırında yer alan Alaiye Şehitliği olarak adlandırılan yerde yapılan kazılarla benzer nitelikte bulgular elde edildiği vurgulandı.

"Kemiklerin Osmanlı askerlerine ait olabileceği" kaydedilen raporla beraber kararda, çalışmaların durdurulması gerektiğinin altı çizildi. Ancak buna rağmen, belediyenin inşaata devam edilmesine göz yumduğu ortaya çıktı.

ÇAKIR VE SAK TUTUKLU

masterhaber.com'un haberine göre; Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturmada geçtiğimiz haftalarda, Belediye Başkan Yardımcısı Nuraydın Sak, Belediye İmar ve Şehircilik Müdür Vekili Abdürrehim Çakır'ın da olduğu 7 belediye personeli ile müteahhit Ali Gül tutuklandı. Serbest bırakılan 12 kişi hakkında yurt dışına çıkış yasağı konuldu. Villaların, temeli olmadan forekazık çakılmadan, kum ve kömür karışımı zemin üzerine inşa edildiği ortaya çıkmıştı.

Türkiye Haberleri