Müstafi Amiral Cihat Yaycı: Amerika Kuzey Irak'ta 'Peşmerge'yi koruyoruz' deyip PKK'yı koruyacak

Master Haber TV YouTube kanalındaki Mavi Vatan programında açıklamalarda bulunan Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Yemen'deki İran destekli Husilere yönelik operasyonlara ve ABD'nin hamlelerine yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. ABD'nin Kuzey Irak'ta hava savunma sistemi kurduğunu aktaran Yaycı, "'Pesmergeyi koruyacağız' deyip PKK'yı koruyacaklar" ifadelerini kullandı.

Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Master Haber TV YouTube kanalındaki Mavi Vatan programında, Türkiye'nin sınır ötesi harekatları, Irak ve Suriye'deki Türklerin son durumu ve Yemen'deki Husiler'e yönelik saldırıları değerlendirdi.

Sözlerine şehitlere rahmet, gazilere acil şifalar dileyerek başlayan Cihat Yaycı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin operasyonlarının paylaşılması çağrılarını eleştirdi.

Operasyon detaylarının paylaşılmasını istemenin abest bir durum olduğunu aktaran Yaycı, "Devlet her yaptığını zaten açıklamaz. Bugün ABD'nin ne yaptığını kamuoyuyla açık paylaştığını duyan var mı? Devlet zaten bunun için vardır. Özellikle güvenlik alanında yapılan faaliyetler açıklanmaz. Çünkü güvenlik alanındaki faaliyetlerin açıklanması bir güvenlik zaafiyeti açıklanır. Bunun aksini düşünmek bumerang gibi olur. Bu talepte bulunanların iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum." dedi.

"BİZ NEDEN 7 SENEDİR 1 TANE TÜRK OKULU AÇMADIK?"

Irak ve Suriye'deki Türklerin son durumuyla ilgili soruya yanıt veren Cihat Yaycı, şunları söyledi:

"Suriye'deki Türkler ve Araplar Suriye'deki iç savaşlar nedeniyle bölgeyi boşalttılar. Çoğunluğu Türkiye sınırına doğru yaklaştılar veya Türkiye sınırından içeri girdiler, sığınmacı oldular. Bunların boşalttığı alanlara PKK/YPG kendi adamlarını getirdi, evlerine barklarına yerleştirdi. Peki bizim Türkiye sınırına doğru, zaten Türkmen bölgesi olan bu Suriye'nin kuzeyinde biz bir Türk okulu bile açmadık 7 sene. Onlar ordan terörist devşiriyorlar, Suriye'deki kaynakla PKK şu an ayakta. O terörist kaynağı Suriye'den geliyor."

2011 yılında 5 yaşında olan bir çocuğun o bölgede şu anda 18 yaşında olduğunu dile getiren Yaycı, bu gençleri terör örgütü PKK/YPG'nin askere aldığını ve oradan Türkiye'nin sınır bölgelerine sevk ettiğini söyledi.

Yetkililere seslenen Yaycı, "Biz neden 7 senedir 1 tane Türk okulu açıpta, orada bir Türk kültürü neden yaymadık. Konu senin milli menfaatin. Orada terörist teröre doğru devşirirken bu gençleri, sende bu gençleri Türkiye'ye doğru müzahir kıl" ifadelerini kullandı.

HUSİLERE YÖNELİK SALDIRILARIN TÜRKİYE'YE ETKİSİ NE?

ABD ve İngiltere'nin Yemen'deki Husilere yönelik saldırılarının Türkiye'ye etkisine bakılması gerektiğini savunan Yaycı, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yemen'deki Husiler, İran destekli diye ABD ve İngiltere'den oluşan güya uluslararası bir refah gücü. Bunlar Yemen'i bombalamaya başladı. Ortada bir şey yok aslında. Olay burada "bizim taşıma ücretlerine zam geldi" diye düşünülüyor. Konu bu değil. Adam İran diyor. İran deyince o zaman Suriye'de ne olura bakmak lazım. Yarın bir gün, bu Yemen'deki İran destekli Husiler 'bize tehdit oluşturuyor, bu İran destekli grupla Suriye'de de bize karşı tehdit oluşturuyor' deyip PKK/YPG'yı operasyon için kullanırlarsa, o zaman PKK/YPG'nin kontrol alanını genişletirler. Hem bizim sınırımıza doğru yaklaşırsa bu PKK/YPG daha fazla hem de güneyde İsrail'e doğru yaklaşırsa, İsrail'de 'İran destekli gruplar bana Suriye'den saldırıyor' deyip yukarıya çıkarsa, o zaman İsrail PKK/YPG vasıtasıyla Türkiye'ye komşu olur. Ve PKK/YPG kurulur"

Türkiye'nin bu çerçevede dikkatli olması gerektiğini, önlemler alması gerektiğini ifade eden Yaycı, "Türkiye için çok ciddi ve tehlikeli bir dönem başlıyor" dedi.

"AMERİKA PKK'YI KORUYACAK"

Türkiye'nin operasyonları sonrası Amerika'nın Kuzey Irak'taki harekete geçtiğini kaydeden Yaycı, "Amerika Kuzey Irak'a hava savunma sistemi kuruyor. 'Pesmergeyi koruyacağız' deyip PKK'yı koruyacaklar" ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri