Müstafi Amiral Cihat Yaycı: Düzen FETÖ’nün eline geçti! Memleket büyük bir tehlike ile karşı karşıya

Master Haber TV YouTube kanalındaki Mavi Vatan programında açıklamalarda bulunan Müstafi Amiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, memleketin büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu söyledi. Düzenin FETÖ’nün eline geçtiğini ifade eden Cihat Yaycı, “Bu memlekette FETÖ’yü devletten arındırma için sistematik hiçbir şey yok” dedi.

Müstafi Tümamiral Doç. Dr. Cihat Yaycı, Master Haber TV YouTube kanalındaki 'Mavi Vatan' programında, açıklamalarda bulundu.

Moderatör Mine Çakmakcı’nın sorularını yanıtlayan Cihat Yaycı, memleketin çok büyük bir tehlike ile karşı karşıya olduğunu belirterek, “Memleket çok büyük bir tehlikeydi karşı karşıyadır. Ben daha önceden uyarıyorum. 15 Temmuz 2016 saat 20.30'a yaklaşıyoruz ki tekrar yaklaşıyoruz diye… İşte şimdi o FETÖ örgütünün terör örgütünün elebaşı o Fethullah denilen adam, yine aynı şekilde bir mesaj yayınladı ve yine mayıs ayında 2016 yılının mayıs ayında bir kitap yayınlamıştı.

Orada kapı vardı, orada asker kapıyı açıyordu, şimdi yine bir kitap yayınladı ve kapı açıyor ve bu kapı çok enteresandır. Yani, ‘Tekrar yurda giriş yapın, ele geçirin önemli mevkileri diyor.’ Önceden bunlar kaçıyordu Türkiye’den şimdi geri geliyorlar. Yani kısaca verdiği mesaja cevap geri dönüş var” dedi.

“CUMHURBAŞKANININ BU OLAYA EL KOYMASI LAZIMDIR”

ByLock kullananların sorgulanması ve ByLock kullananları göreve iade edenlerin sorgulanması gerektiğini belirten Cihat Yaycı, “ByLock’lu adamın sorgulanması lazımdı. ByLock’lu adamı görevi iade edenlerin sorgulanması lazımdı. Cumhurbaşkanının bu işlere el koyması lazımdır. Cumhurbaşkanı bu işlere el koyacaktır. Bunun başka çaresi yoktur. Bu adamlar şu anda nasıl yargılama yapacaklar?

ByLock dediğiniz şey internetten yüklenmiyor. ByLock dediğimiz şeyi telefonunuza imam getiriyor. Bağlıyor o getiriyor. Sizin kimle irtibatta kuracağı irtibatta bulunacağınıza bir kod gönderiliyor. O kodu kabul ediyorsunuz, kod adıyla yazışma yapıyorsunuz.

Şimdi bunun bir delil olmadığını söyleyenlerin sorgulanması lazımdır. Danıştay’ın sorgulanması lazımdır. Cumhurbaşkanı, buraya el koymayacaksa artık bırakalım gitsin zaten artık bırakalım gitsin” şeklinde konuştu.

Cihat Yaycı, Master Haber TV’de açıklamalarına şu sözlerle devam etti:

Mesela Silahlı Kuvvetler…Hepimiz tasfiye olduk. Metin Temel, Zekai Aksakallı, ben ve benim gibi bir sürü insan… Bu nasıl bir şeydir? Şimdi FETÖ terör örgütü 15 Temmuz 2016 tarihinde Genelkurmay Başkanlığı’ndan resmi olarak resmi olarak bir atama yayınladı.

“FETÖ’NÜN ATAMA EMRİ HAYATA GEÇTİ”

Açıklamada, kimilerini görevler aldılar, kimilerini yükselttiler, kimilerini başka görevlere atadılar… Görevden alınanlar tutuklanacak olanlar, ben ve benim gibiler…

Şimdi bir de görevden alınmayıp; başka göreve atılanlar ya da daha üst görevleri atananlar var. Bunların arasında subaylar arasında amiraller, albaylar, generaller arasında MİT müsteşarlığına, Dışişleri müsteşarlığına, TRT Genel Müdürlüğü’ne atananlar da var. Bunlar, karar verici makamın önünde konulmadı bunlar.

“DÜZEN FETÖ’NÜN ELİNE GEÇTİ”

O atama emrinde görevden alınan kim varsa, 15 Temmuz 2016'dan 2021 yılına kadar hepsi görevden alındı. Yani FETÖ'nün yayınladığı o atama emri hayata geçti.

Şimdi en büyük endişem şudur. En büyük endişem şudur. FETÖ nedeniyle ihraç edilmiş ancak daha sonra göreve döndürülüp son dönemde vali yapılan birisi var mıdır? Memlekette adam mı kalmamıştır? Bunu aktif göreve getiren varsa yazıklar olsun… Memleketin vay haline. O nedenle verecek bir canım var. Onun için çok net konuşuyorum. Bunları buraya getirenler, altlarına imza atanlar bu vebal çok büyüktür. Şimdi buradan sesleniyorum: Adil Öksüz’ün kuzeni göreve iade edilmiş midir? Adil Öksüz’ün kuzeni nerededir?

Meslekten ihraç edilmiş, dönmüş olan Emniyet mensuplarından terfi ettirilenler var mıdır? Delil yok gerekçeleriyle göreve döndürülmüş, idareciler var mıdır? Bunlar şimdi hangi görevdedir? Bunlar içerisinde vali yapılan var mıdır? Varsa yazıklar olsun.

“FETÖ’YÜ DEVLETTEN ARINDIRMAK İÇİN SİSTEMATİK HİÇBİR ŞEY YOK”

Trablus yolsuzlukları araştırılmıyor, hiçbir şey araştırılmıyor. Bu memlekette FETÖ’yü devletten arındırma için sistematik hiçbir şey yok. Ben söyledim, dedim ki kardeşim: ‘Beni getirin, ben hiçbir ücret almadan bütün ama kimseye de bağlı olmadan bir kurumun başına getiririn. Ben bunu devletten bu FETÖ'yü devletten arındırırım dedim’ Hiç kimseden ses yok. Düzen FETÖ’nün eline geçti. Çok net…

Türkiye Haberleri