MKE Ankaragücü ve Faruk Koca'nın akıbeti ne olacak? Disiplin Kurulunun 76. maddesi devrede! "Buradan çıkamayacaklar"

MKE Ankaragücü-Rizespor mücadelesinde yaşananlar Disiplin Futbol Kurulu'nun görevlendirdiği saha komiserinin raporuna girdi. Raporda, Faruk Koca ve 2 şüphelinin hakem Halil Umut Meler'i darbettiği ve Koca'nın soyunma odasında hakemleri tehdit ettiğine yer verildi. Disiplin Kurulu, bugün MKE Ankaragücü ve Faruk Koca hakkında vereceği kararda bu raporu baz alacak.

MKE-Ankaragücü-Rizespor maçının bitiş düdüğüyle sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'e yumruk atan başkent ekibinin eski başkanı Faruk Koca ve 2 şüpheli tutuklanmıştı. Elmacık kemiği kırılan ve tedavi altına alınan hakem Halil Umut Meler ise dün tedavisinin ardından taburcu olmuştu.

Disiplin Futbol Disiplin Kurulu, yaşananlar olaylarla ilgili MKE Ankaragücü ve Faruk Koca hakkında bugün karar verecek. Kararda, disiplin kurulunun 76. maddesinde yer alan saha dışında yaşanan olayların raporlanmasında görevli saha komiserinin raporu baz alınacak.

Saha dışında yaşanan olayları tek tek rapor haline getiren saha komiseri, olaylı maçın ardından saha dışındaki gelişmeleri de rapor haline getirdi.

Ntv'nin haberine göre; Saha komiserinin MKE Ankaragücü-Rizespor maçıyla ilgili kritik raporu da ortaya çıktı. Raporda, tribünden yabancı cisimlerin atıldığı vurgulandı.

"BURADAN ÇIKAMAYACAKLAR"

Raporda ayrıca, hakemler soyunma odalarına girdikten sonra koridora gelen Faruk Koca'nın "Buradan çıkamayacaklar" ifadesini kullandığı belirtildi.

Yine Rizespor doktorunun hakem soyunma odasına gelerek Halil Umut Meler'e ilk müdahaleyi yaptığı, bu müdahalenin ardından da Meler'in hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

Raporda şu ifadeler kullanıldı:

"Müsabakanın bitiş düdüğünden sonra Başkan Koca ve 2 kişi sahaya girmişlerdir. Hakemin yanına gelen başkan Koca, önce Halil Umut Meler'e yumruk atmıştır. Hakemin yere düşmesiyle birlikte diğer 2 kişi Meler'e tekme atmıştır."

Türkiye Haberleri