Metin Akpınar, Ataşehir Belediyesi'nin etkinliğinde sevenleriyle buluştu

Ataşehir Belediyesi'nin ilçeye kazandırdığı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, vatandaşlara kapılarını açtı. Açılış programına usta sanatçı Metin Akpınar ve Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi de katıldı. Programda konuşan Akpınar, sanat ve tiyatro toplumun vazgeçilmezi olduğunu söyledi. İlgezdi ise, programdan dolayı büyük mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Ataşehir Belediyesi’nin ilçeye kazandırdığı İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi, bir televizyon programının ev sahipliğinde açılışını yaptı.

Canlı yayınla açılan Kültür Merkezi'nin konuğu Usta Sanatçı Metin Akpınar ve Ataşehir Belediye Başkanı oldu. Sevilen müzik grubu Kardeş Türküler de şarkı ve türküleriyle programa büyük renk kattı.

Ataşehirlerin yoğun ilgi gösterdiği programda Belediye Başkanı Battal İlgezdi, 2009’dan bu yana ilçeye kazandırılan projeleri ve sunulan hizmetleri aktardı.

Programı Ataşehir’de ağırlamaktan büyük mutluluk duyduklarını belirten Başkan İlgezdi, İnal Aydınoğlu Kültür Merkezi’nin hemen ardından da Türkiye’nin en büyük Atatürk müzesi ve kütüphanesinin de ilçede yapıldığını ve Mart ayında açılışının gerçekleştirileceğini dile getirdi.

İlgezdi, Serhan Asker’in Halk Tv’de sunduğu “Görkemli Hatıralar” programını bugün İnal Aydınoğlu Kültür Merkezimizde gerçekleştirdik. Türkiye'nin ilk kabare tiyatrosu olan Devekuşu Kabare Tiyatrosu'nun kurucularından, büyük usta Metin Akpınar ve müziğin birleştirici gücüne inanan Kardeş Türküler’in konuğumuz olduğu programa ilgi gösteren, salonu dolduran tüm Ataşehirli komşularıma teşekkür ediyorum. Ataşehirimizi, sanatı, sağlığı ve projelerimizi konuştuğumuz keyifli bir programı geride bıraktık." dedi.

İstanbul’da yaşanabilecek bir deprem riskine işaret eden Başkan İlgezdi, Ataşehir’in tapu ve imar planları ile ilgili sorunları çözmeye büyük öncelik verdiklerini vurguladı. İlgili kamu kurumlarının ve siyasi partilerin de bu sorunların çözümünde el ele vererek daha hızlı davranması gerektiğini dile getirdi.

Usta oyuncu Metin Akpınar ise, sanat ve tiyatronun toplumun bir vazgeçilmezi olduğunu anlattı. Kabare tiyatrosunun bir komedi, hiciv ve ironi tiyatrosu olduğunu belirten Metin Akpınar, bu tiyatro türünün Türkiye’de yükselmesini umut ettiğini vurguladı.

Türkiye Haberleri