Meteoroloji'den 64 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı! Kar ve fırtına geliyor! Hafta sonu evden çıkmayın

İstanbul'a pazar günü kar beklenirken Meteoroloji'den 64 il için sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. İşiniz yoksa hafta sonu evden çıkmayın.

Planı olanlar "Hafta sonu hava nasıl olacak?" diye sorarken Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden 64 ile sarı ve turuncu kodlu uyarı geldi. 26 Kasım Pazar günü İstanbul'a kar beklenirken, diğer illerimizde de fırtına ve yağış olacak. Siz siz olun bu hafta sonunu evinizde geçirin.

SAĞANAK, FIRTINA VE KAR ETKİLİ OLACAK

Hafta sonu ülke genelinde yağışlı sistem etkili olacak. Yarın, yurdun iç ve batı kesimlerinde yağışlı hava hakim olacak. Yağışlar, Marmara, Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatısında kuvvetli, Kıyı Ege'nin güneyi ile Orta ve Batı Akdeniz'in kıyı kesimlerinde çok kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli yönlerden kuvvetli, Akdeniz Bölgesi'nin iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun kuzeybatısı ile Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde çok kuvvetli fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

64 İLE SARI VE TURUNCU KODLU UYARI

Öte yandan, yarın kuvvetli yağış beklenen Adana, Adıyaman, Hatay, Malatya, Kahramanmaraş, Osmaniye, kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen Aydın, Çanakkale, Edirne, İzmir, Kırklareli, Konya, Manisa, Tekirdağ, kuvvetli rüzgar beklenen Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Artvin, Bilecik, Bolu, Burdur, Bursa, Çankırı, Çorum, Denizli, Erzincan, Erzurum, Eskişehir, Isparta, Mersin, İstanbul, Kars, Kastamonu, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sakarya, Sinop, Sivas, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Aksaray, Bayburt, Karaman, Kırıkkale, Bartın, Ardahan, Yalova, Karabük ve Düzce için "sarı", kuvvetli yağış ve rüzgar beklenen Antalya, Balıkesir, Gümüşhane, Giresun, Muğla, Ordu, Rize, Samsun ve Trabzon için "turuncu" kodlu uyarıda bulunuldu.

PAZAR GÜNÜNE DİKKAT

Pazar günü, ülke genelinde yağışlı sistem etkili olacak. Yağışların, İç Anadolu'nun batısı, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Anadolu'nun doğusunda sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, yurdun kalan tüm bölümlerinde ise kuvvetli yer yer çok kuvvetli olacağı öngörülüyor. Yüksek kesimlerde ise yağışlar karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak. Aynı gün ülke genelinde rüzgarın Ege ve Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden, iç kesimlerde güneybatı, doğu kesimlerde ise güneydoğu yönlerden fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının hafta sonunda kuzey, iç ve batı bölgelerde azalarak pazar gününden itibaren mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor.

Türkiye Haberleri