Meteoroloji uzmanı tarih vererek uyardı: Kar İstanbul'un kapısında!

İstanbul'da uzun zamandır kar beklentisi sürerken beklenen yağış bir türlü etkili olmadı. Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen sık sık değerlendirmelerde bulunurken İstanbul için yeni açıklamalarda bulundu. Şen "Kar İstanbul'un kapısında" ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta İstanbul'da sıcaklıklar git gide düşmüştü ve kar yağacağı ifade ediliyordu. Belirli kısımlarda yağış etkisini gösterse de istenen yağış olmadı. Vatandaşlar karın ne zaman yağacağını merak ederken Meteoroloji uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen yeni açıklamalarda bulundu.

"KAR İSTANBUL'UN KAPISINA DAYANACAK"

Prof. Dr. Orhan Şen, haftalık hava durumu tahminini paylaştı. İstanbul'un kapısına haftasonu karın dayanacağını söyleyen Orhan Şen'in konuşmasından satır başları şöyle:

İstanbul'da sıcaklık 14 derece civarında. Hafta sonu rüzgarın yönü dönecek. Lodosken poyraza dönecek. Poyraza dönmesiyle birlikte Marmara Bölgesi'ne orta Avrupa'dan soğuk gelecek. Soğuk hava İstanbul'un kapısına kadar karı getirecek. Ne zaman cumartesi günü akşamı ve pazar günü. İstanbul kapıyı açarsa içeriye girecek. Isı adası etkisini soğuk hava kurtarabilirse İstanbul'a kar yağma ihtimali var. Ama etrafına Trakya'ya Bursa, Balıkesir Ankara dahil olmak üzere hafta sonu bütün Türkiye'nin Batı'sına kar geliyor.

Türkiye Haberleri