Master Haber duyurmuştu... O duvar yıkıldı

Master Haber 'Öğrenciye değil yola önlem aldılar' başlığıyla tehlikeye dikkat çekti. Haberin yankı uyandırmasının ardından o duvarla ilgili yıllar sonra harekete geçildi. İşte detaylar...

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Kadıköy Kozyatağı’nda bulunan Cemal Diker İlkokulu’nun istinat duvarı yıllardır çökme riskiyle karşı karşıyaydı. Okul yönetimi, çökme tehlikesi olan duvarın her tarafına ‘Çökme tehlikesi! Duvara yaklaşmayın’ tabelası asıp içeride ise herhangi bir önlem almadı. Master Haber Muhabiri Ercan Öztürk, yıkım tehlikesi olan duvarın üzerinde oynayan öğrencilerin görüntüleyerek tehlikeye dikkat çekti...

HABER OLUNCA YIKILDI

3 Ekim 2023'te 'Öğrenciye değil yola önlem aldılar' başlığıyla duyurduğumuz haber büyük yankı uyandırdı. Kadıköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü duvarın bir an önce yıkılıp yeniden yapılması için harekete geçti. Aralık ayı içerisinde yapılması planlanan ihale, haberimizin ardından bir ay öne çekildi. Geçtiğimiz günlerde sonuçlanan ihaleyle birlikte okulda hummalı bir çalışmaya start verilmiş oldu.

VELİLER DE HAREKETE GEÇİNCE...

Cemal Diker İlköğretim Okulu, çökme tehlikesi altında olan duvarın yeniden yapılması ile ilgili Master Haber'e, 'Okulumuzda kantin ve anaokulun altında bulunan duvar yıllardır şikayet konusuydu. Önlem olarak kantini içeri alarak teneffüslerde o civarda öğrenci sirkülasyonunun önüne geçmiştik. Ancak duvar günden güne kayınca gerekli yerlere yazılar yazdık. Aralık ayı içerisinde ihalesi yapılarak yıkılacağı söylendi. Haberlerden sonra öğrenci velileri de hem kaymakamlık hem de valiliğe şikayetler yapınca ihale hemen yapıldı. Kasım ayı içerisinde sonuçlanan ihalenin ardından yıkım yapılarak duvarın yapımına başlandı. Çok kısa sürede bitirilecek' dedi.

İLLA HABER Mİ OLMASI GEREKİYORDU!

Mehmet Kaya isimli öğrenci velisi ise, 'Biz bu duvarın yıkılması için okul yönetimine baskı yapıyorduk. Onlar da yapılan müracaatları bize gösteriyordu. Ancak burayla ilgili haberler yapılınca yıllartdır burasoyla ilgili kılını kıpırdatmayanlar bir anda harekete geçtiler. Hemen ihale yapıp duvarı yıktılar. Bu duvarın yıkılması için illa haber mi yapılması gerekiyordu.Umarım bundan sonra kendilerine yapılan şikayetleri dikkate alıp harekete geçerler' diye konuştu.

MASTER HABER GÖRÜNTÜLEDİ

Okulun çökme tehlikesi olan duvarıyla ilgili 3 Ekim tarihinde yaptığımız haberde tehlikeye dikkat çekmiştik. Duvarın çökme tehlikesine karşı ne bir şerit, ne de bariyer kurulmuş. Tehlikeye karşı sadece okulun kantinini içeriye taşıyan okul yönetiminin, kantin etrafında da önlem almadığı gözlemlenmişti. .

Türkiye Haberleri