Marmara Denizi'nde kargo gemisi battı: Altı kişilik mürettebat için kurtarma çalışması başlatıldı

İmralı Adası'nın güneybatısında Marmara Denizi'ne batarak acil bir durum oluşturan 69 metrelik bir kargo gemisi için kurtarma operasyonu başlatıldı. Bölgeye, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir'in Bandırma ilçesinden de ek bir ekip gönderildiği belirtildi.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, "BATUHAN A" adlı genel kargo gemisinin İmralı Adası'nın güneybatısında su aldığı bildirildi. Bu durum üzerine, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na bağlı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait KEGM-6 ve KIYEM-4 adlı hızlı tahlisiye botları hemen olay yerine yönlendirildi.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, yaşanan olay sonrasında, Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne bağlı iki ekibin yanı sıra Balıkesir'in Bandırma ilçesinden ek bir ekibin daha bölgeye sevk edildiğini açıkladı. Vali Demirtaş, gemide bulunan ve Türk vatandaşı oldukları düşünülen 6 kişilik mürettebatın kurtarılması için yoğun bir çalışma yürütüldüğünü ifade etti.

Vali Demirtaş, ayrıca bölgede dalgaların yaklaşık 3 metre yüksekliğinde olduğunu belirtti ve Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Mudanya ilçesindeki merkezinin koordinasyonunu sağladığını dile getirdi. Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin koordineli bir şekilde çalışmalarını sürdürdüğü de vurgulandı.

Türkiye Haberleri