Kış yüzünü ne zaman gösterecek? Tarih verildi, kutup soğuğu yolda

Meteoroloji Genel Müdürlüğü son yayımladığı hava durumu raporunda yurt genelinde sıcaklığın mevsim normalleri üzerinde geçeceğini duyurdu. Yurdun bazı bölgelerinde ise yağmur etkisini gösterecek. Hava Forum ise bu hafta sıcaklıkların 'nisan' ayı etkisinde olacağını kaydederken kutup soğukları için 10-12 Ocak'ı işaret etti.

Yağışlarla başlayan aralık ayı, yağışsız ve ılık bir havayla sona erdi. Yeni yıl da yazdan kalma havayla devam ediyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü de son hava tahmin raporunu yayımladı. Son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısı ile Diyarbakır ve Erzurum çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genellikle yağmur ve sağanak gece saatlerinden sonra Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun batısı ile Erzurum çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; sabah saatlerinde Antalya'nın doğu ilçelerinde, gece saatlerinden sonra Osmaniye çevreleri ile Hatay'ın kıyı kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç ve doğu kesimlerde yer yer yoğun olmak üzere pus ve sis bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI

Önemli bir değişiklik beklenmiyor, ülkemiz genelinde mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Genellikle güneyli yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

10 OCAK'A DİKKAT!

Türkiye'nin ilk Meteorolojik forum sitesi, Hava Forum ise 'kış' için ocak ayı ortasını işaret etti. Forumdan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bu hafta sıcaklıklarımız normallerin üzerinde olacak. Ocak değil de sanki Nisan ayındaymışız gibi hissedeceğiz. Önümüzdeki hafta sonu İstanbul ve İzmir 18-19 derece, Ankara ise 16 derecelere çıkacak. 10-12 Ocak arası ise bir kutup soğuğumuz gelebilir.

Türkiye Haberleri