Kanun da o yönetmelik de o! Pamukkale Üniversitesi rektöründen bir usulsüzlük daha! Savunmaları da ayrı bir skandal

Pamukkale Üniversitesi’nde daire başkanı, şube müdürü ve sekreter kadrolarına çalışması gereken çok sayıda personelin başka görevlerde çalıştırıldığı ortaya çıktı. Üniversite mevzuata aykırı olan bu duruma skandal bir savunma yaptı.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Üniversite'nin eski Genel Sekreteri'ni yargı kararlarına rağmen görevine iade etmeyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan’dan bir skandal daha.. Sayıştay, üniversitede 5 daire başkanı, 7 şube müdürü, 4 fakülte sekreteri ve 11 yüksekokul sekreteri kadrosunun görevli olan personelin başka görevlerde çalıştırıldığını tespit etti. Üniversite usulsüzlüğe ‘Rektör takdir yetkisini kullanmıştır’ yanıtını verdi.

5 DAİRE BAŞKANI 7 ŞUBE MÜDÜRÜ…

Sayıştay Başkanlığı, yabancı öğrenci kayıtlarındaki skandallarla gündeme gelen Pamukkale Üniversitesi’nde yaptığı tespitte şu usulsüzlüğe rastladı: Üniversitede 5 daire başkanlığı, 7 şube müdürlüğü, 4 fakülte sekreterliği ve 11 yüksekokul sekreterliği kadrolarına usulüne göre atanmış personel asıl kadrosu dışında çalıştırılmakta, bu personelin kadro görevleri ise yine görevlendirme ile başka personel tarafından yürütülmektedir. Yukarıda belirtilen mevzuat hükümleri çerçevesinde dolu kadro, kadronun halen başka bir memur tarafından kullanılıyor olması hali olup dolu kadroya vekâlet ancak, kadroda bulunan memurun kanuni izin, geçici görev, disiplin cezası uygulaması veya görevden uzaklaştırma nedenleriyle işinden geçici olarak ayrılması halinde mümkündür.

ÜNİVERSİTEDEN SKANDAL SAVUNMA

Pamukkale Üniversitesi, Sayıştay’ın tespit ettiği usulsüzlüğe skandal bir savunma yaptı. Üniversite tarafından yapılan savunmada özetle: Rektörün gerekli gördüğü hallerde Üniversiteyi oluşturan kuruluş ve birimlerde görevli öğretim elemanlarının ve diğer personelin görev yerlerini değiştirme veya bunlara yeni görevler verme yetkisinin bulunduğu, kamu hizmetinin daha etkin ve verimli yürütülmesini sağlamak amacıyla Rektörün takdir yetkisini kullanarak bahsi geçen unvanlara vekaleten görevlendirme yaptığı, bu kişilere hiçbir ad altında vekalet ücreti ödenmediği ifade edilmiştir.

MEVZUATA AYKIRIDIR!

Sayıştay tarafından hazırlanan raporun sonuç kısmında ise şu ifadelere yer verildi: Her ne kadar İdare tarafından Rektörün yetkisi dahilinde söz konusu görevlendirmelerin yapıldığı ifade edilmişse de, bu konuda temel mevzuat niteliğindeki 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda dolu kadroya görevlendirmenin hangi hallerde mümkün olduğu açıkça belirtilmiştir. Sonuç olarak; dolu kadroya 657 sayılı Kanun’da sayılan istisnalar dışında görevlendirme yapılması, personel mevzuatı ile ilgili temel düzenleme niteliği taşıyan mevzuata aykırıdır.

‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAK’ SUÇLAMASINDAN YARGILANIYOR!

Üniversitenin eski Genel Sekreteri'ni yargı kararlarına rağmen görevine iade etmeyen Pamukkale Üniversitesi Rektörü Ahmet Kutluhan, "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılanmasının önü açılmıştı. YÖK’ün "İşlem yapılmasına yer olmadığı" yönündeki kararı Ankara 9. idare Mahkemesi tarafından bozuldu. Mahkeme ayrıca görevlendirmelerde imzası bulunan diğer personeli ayrı tuttu; “Kimin imzası olursa olsun Rektör tek yetkilidir” kararı vermişti.

Türkiye Haberleri