İstanbul'un yanı başında kar alarmı! Peki İstanbul'a da yağacak mı? Yarın plan yapanlar dikkat

Meteoroloji ve Valilik üst üste uyarılar yaparak hafta sonu Marmara genelinde kuvvetli yağışların olacağını duyurmuştu. Bazı meteorolojik değerlendirmelerde bulunan uzmanlar Trakya'da yarın yağması beklenen kara işaret etti. Bu açıklamaların üzerine İstanbullular yarın İstanbul'da kar yağacak mı? sorusuna yanıt arıyor. Peki yarın İstanbul'da kar var mı? İşte yanıtı....

Hafta sonu gelmeden Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği peş peşe uyarılarda bulunarak megakent ve çevresinde yağışlı hava beklediklerini ifade etmişti.

Meteorolojik değerlendirmelerde bulunan Kerem Ökten İstanbul'un yanı başı olan Trakya' da yarın kar yağışı beklediğini açıkladı. Ökten'in açıklamalarının ardından vatandaşlar Google arama motorlarında "Yarın İstanbul'da kar yağacak mı?" sorularına yanıt aramaya başladı. Peki yarın İstanbul'da kar var mı?

İSTANBUL'DA YARIN KAR YAĞACAK MI?

Sosyal medya hesabı üzerinden sık sık değerlendirmelerde bulunan Kerem Ökten "Trakya'da kar yağışı Yarın. Bugün değil..." açıklamalarını yaptı.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise Rüzgar döndü, sabah lodostu. Rüzgar kuzeye döndü ve hızla doğuya kayacak. Yağış Avrupa Yakası başta olmak üzere bütün İstanbul'da öğlene doğru başlayacak. Trakya'da Edirne'de başladı. Ege'de rüzgar güneyli. Edremit Körfezi üzerinde çarpışıyor. Burada yağış kuvvetli olacak. Yağış Bursa Yalova Kocaeli İstanbul başta olmak üzere kuvvetli olacak. Önce Avrupa yakası sonra il genelinde etkili olacak. Su baskınlarına neden olabilir. Öğleden sonra sıcaklıklar hızla düşecek. Rüzgar hissedilen sıcaklığı daha da düşürecek. İstanbullular bir an evvel akşam saatlerinde evine gitsin. Kara bakınca Trakya, Edirne'de kar var ancak İstanbul'da yok.

Türkiye Haberleri