İstanbullular dikkat! Saat verildi, yağış çok kuvvetli geliyor

Aylardır beklenen yağmurlu havalar bir geldi pir geldi. İstanbul güne yağışla başlarken ilerleyen saatlerde yağış etkisini daha da artıracak. İşte meteoroloji uzmanından uyarılar...

Megakent İstanbul bugüne yağışlı hava ile uyandı. Yurt genelinde bugün Batı ve Kuzeyde sağanak yağışın etkili olması beklenirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 13 ile sarı kodlu uyarıda bulundu. İstanbul için ise saat verildi. Eğer acil işiniz yoksa evden çıkmayın.

LODOS GELİYOR

Meteoroloji danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından önemli uyarılarda bulundu. Orhan Şen'in mesajları şu şekilde:

Bugün Pazartesi; Marmara, Ege, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz ile Isparta, Antalya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli yağış var. Öğleden sonra rüzgar Marmara'da kuzeyden kuvvetli, Anadolu'da lodostan kuvvetli esecek.

'MONTSUZ, YAĞRMURLUKSUZ DIŞARI ÇIKMAYIN'

İstanbul yağmurlu, öğlen saatlerinde yağış şiddetini artıracak. Su baskını ve dere taşkını riski var. Yağışın artmasıyla birlikte rüzgar kuzeyden kuvvetli esecek. Bugün montsuz, kazaksız ve yağmurluksuz dışarı çıkmayın. Sıcaklık 16C, akşam 10C'ye düşecek.

Türkiye Haberleri