İstanbul'da bugün kar yağacak mı, hava nasıl olacak?

İstanbul'da son dakika kar haberleri araştırılıyor. Meteoroloji, İBB ve AKOM'un uyarılarının ardından İstanbul'da hava durumunun nasıl olacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki İstanbul'da bugün kar var mı, ne zaman yağacak? İşte detaylar...

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün hava durumu raporunda, İstanbul için hafta sonuna dikkat çekilmişti. Raporda, hava sıcaklığının 4 ila 8 derece arası düşeceği ve beraberinde kar yağışının görüleceği kaydedilmişti. Hava durumu raporu sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve AKOM'da uyarılarda bulunarak İstanbulluları uyarmıştı. İstanbul Valiliği, bu kapsamda kış lastiği zorunluluğunu 1 Aralık'tan 25 Kasım'a çekmeyi öngörmüştü.

Cumartesi günü akşam saatlerinde hava sıcaklığındaki ani düşüş şiddetli rüzgarı da beraberinde getirdi. Öğle saatlerinde 18 dereceyi gören hava akşam saatlerinde ise 13 derecelere kadar düştü.

İSTANBUL'A BUGÜN KAR YAĞACAK MI, NE ZAMAN YAĞACAK?

Hava sıcaklıklarının bir anda düşmesi sonrası vatandaşlar, 26 Kasım 2023 Pazar günü kar yağışı olup olmayacağını merak ediyor. Meteorolojinin tahminlerine göre, İstanbul'da bugün kar yağışı olacak.

Yağışların kentin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde etkili olması tahmin ediliyor.

Rüzgarın ise bugün kısa süreli hamlelerle tam fırtına (80-100km/s) şiddetinde esmesi beklenirken 8-10 derecelik ani sıcaklık düşüşüyle kuvvetli sağanak geçişleri yaşanacağı öngörülüyor.

İBB ekipleri yaşanabilecek olumsuzluklara karşı hazırda bekletilirken vatandaşların da aksaklıklara karşı tedbirli olmaları uyarısı yapıldı.

Prof. Dr. Şen, “Pazar günü İstanbul dahil Marmara’da kuvvetli yağmur etkili olacak. Sıcaklık İstanbul’da cumartesi 19, Pazar 8 derece.

Pazar günü İstanbul şehir merkezinde kar yok. İstanbul’un dışında yükseklerde karla karışık yağmur ve kar olabilir. Buralar Batıda Çatalca, Silivri’nin yüksekleri Anadolu yakasında Çamlıca tepesi, Yakacık yüksekleri Aydos gibi.

Türkiye Haberleri