İstanbul depremi için ürperten uyarı! "Güneyde bir deprem aktivitesi başladı"

Gemlik'teki 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası gözlerin çevrildiği İstanbul ile ilgili ürperten bir uyarı geldi. Prof. Dr. Şükrü Ersoy, "Marmara depreminin büyüğünü kuzey kolda bekliyoruz. Ama Güney'de de bir deprem aktivitesi başladı" dedi.

Gemlik'te meydana gelen ve paniğe neden olan 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından gözler olası İstanbul depremine çevrildi. Deprem uzmanları, İstanbul'da beklenen depremle ilgili peş peşe açıklamalarda bulunmaya devam ediyor. İstanbul'daki olası depremle ilgili açıklamalar ise vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Marmara depremi ile ilgili bir uyarı da Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi ve Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan geldi. Ersoy, Güney'de de bir deprem hareketliliğinin başladığını söyledi. İşte detaylar...

"DEPREM YAKLAŞIYOR"

CNN Türk'te katıldığı programda konuşan Ersoy, şunları söyledi:

Marmara Denizi'nin içerisinde en son 1766'da çifte deprem var. Bundan sonra 250 yıllık dönemin dolduğu ifade edilerek depremin çok yaklaştığı söylenebiliyor. Tarih vermemekle birlikte çok uzun bir periyot olmayacaktır. Yaklaşıyor demek doğru.

"DEPREMİN BÜYÜĞÜNÜ KUZEY KOLDA BEKLİYORUZ"

İstanbul ve Marmara bölgesindeki potansiyelin neden tehlikeli olduğunu çok ayrıntılı olarak konuştuk. Marmara depremi çok önemli, beklediğimiz bir deprem.

Marmara depreminin büyüğünü kuzey kolda bekliyoruz, hep bunu konuşuyoruz ama Güney'de bir deprem aktivitesi başladı. Güney'in de çok masum olmadığını söyleyelim. Bu kol üzerinde de örnekler vermiştik. 1953'te Yenice Gönen depremi vardı. 1964'te Manyas depremi vardı. 1967 Adapazarı depremi gibi depremleri örnek olarak göstermiştik.

"ARTÇILARIN BÜYÜKLÜĞÜ 6'YA KADAR ÇIKABİLİR"

(Kahramanmaraş Depremi) Malatya civarında 5 üzerinde deprem oldu. Bütün insanlar sokağa çıktı. Bu artçılar yaşanacak. Zaman zaman da artçıların büyüklükleri 5'e 6'ya kadar bile çıkabilir. Deprem aktivitesi sadece burayla sınırlı değil Türkiye'nin her yanına yayılmış durumda.

"TÜRKİYE'NİN YÜZDE 100'Ü DEPREM BÖLGESİ"

(Konya) Elbette görece olarak iyi ama Türkiye'nin hiçbir yeri masum değil. Yani o yüzden diyorum ki Türkiye'nin yüzde 100'ü deprem bölgesi bunun için kaçmak göçmek yerine, bulunduğumuz yerde güvenli binalarda ve şehirlerde kalmak en olumlu yaklaşım olur.


Türkiye Haberleri