İstanbul depremi için tarih verdi! Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan ezberleri bozan açıklama! "Yer kabuğunu kırması için..."

Bursa merkezli 5.1'lik depremin ardından gözler İstanbul'da beklenen depreme çevrildi. Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, İstanbul depremiyle ilgili flaş bir açıklamada bulunarak, olası deprem için tarih verdi. İşte detaylar...

Bugün saat 10:42'de meydana gelen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki deprem başta İstanbul olmak üzere birçok ilde hissedildi. Büyük paniğe neden olan depremin ardından gözler İstanbul'da beklenen olası depreme çevrildi. Deprem uzmanlarının açıklamaları vatandaşlar tarafından yakından takip edilirken, ezberleri bozan bir açıklama da Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan'dan geldi.

İSTANBUL DEPREMİ İÇİN TARİH VERDİ

Radyo Sputnik'e konuşan Prof. Dr. Ercan, İstanbul depremi için tarih verdi. Marmara deprem geçmişini incelediğini ifade eden Ercan, şunları söyledi:

"Depremin beklenme yılı en erken 2045'tir. 2075 hatta 2150'ye kadar da gecikebilir. Çünkü 4000 yıllık Marmara deprem geçmişini incelediğim zaman, Marmara'nın tek bir düzen gibi çalıştığını görüyorum."

"İSTANBUL YER KABUĞUNU KIRMAK ÜZERE"

1999'daki Gölcük depreminin aslında bir Marmara depremi olduğunu kaydeden Ercan, "Dolayısıyla burada 132 atom bombası gücünde bir gerginlik boşalmıştır. Boşalmayan gerginliğin bir kısmı şu anda Esenköy dolayındadır. Armutlu yarımadasının önündedir. İmralıya doğru bastırmaktadır. Bu da İstanbul yer kabuğunu kırmak üzere." dedi.

Ercan, İstanbul yer kabuğunun 5 gigatonluk bir güçle, bu kırma gücüne karşı direnç gösterdiğini söyledi. Bu direncin kırılması halinde depremin yaşanacağını ifade etti.

"24 YIL SÜRMEZ HER AN!"

"Her an deprem olabilir" diyen insanlara seslenen Prof. Dr. Ahmet Ercan, "Bunu diyebilmek için ölçmüş olması gerekiyor. 24 yıl sürmez her an. Şu anda İstanbul kabuğu gergin değildir. Bu kabuk 1999 depremiyle yorgundur. Bu kabuk yeniden gerginliğini biriktirerek yeni bir deprem yapacak güçte değildir." ifadelerini kullandı.

Türkiye Haberleri