İstanbul 2012 kışına hazırlanıyor! Uzmanlardan tarihli kar açıklaması geldi! İstanbul'a kar ne zaman yağacak?

Uzun zamandır yakından takip edilen kar yağışının ne zaman yağacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar kar yağışı için Google arama motorlarında aramalarını hızlandırırken 2012 yılındaki gibi kara kışın İstanbul'a doğru yolda olduğu ifade edildi. Uzmanlar İstanbul için net kar yağışı tarihi verdi. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? İşte yanıtı..

Hava durumu açıklamaları yakından takip edilirken karın ne zaman yağacağı merak konusu oldu. Vatandaşlar Google arama motorlarında "İstanbul kar yağışı ne zaman başlayacak, bu hafta sonu mu?" sorularına yanıt arıyor. Uzmanlar ise İstanbul'un adeta 2012 kışına hazırlandığını belirterek kar yağışı için net tarihi verdi. Peki İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Detaylar haberimizde...

METEOROLOJİ UZMANLARI İSTANBUL İÇİN TARİH VERDİ

Yeni yıl geldi çattı, milyonları kar heyecanı sardı. Meteoroloji uzmanları ise bir süredir gündemde yer alan "İstanbul'a kar ne zaman yağacak?" sorusuna yanıt verdi. Uzmanlar, İstanbul için tarih vererek uyardı.

Meteoroloji Uzmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için 10 gün içerisinde kar ihtimalinin olduğunu vurguladı.

Sosyal medyadan açıklama yapan Prof. Dr. Şen, "10-11 Ocak gibi İstanbul'a kar gelebilir. Bu tahminin gerçekleşme olasılığı bugün için yüzde 60 civarında. İlerleyen günlerde bu tahminimi revize edeceğim.

Gün yaklaştıkça yüzde artabilir de azalabilir de. Biliyorsunuz ben sağlamcıyım. Hepinize tekrar iyi yıllar diliyorum" ifadesini kullandı.

Öte yandan Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni haftayla ilgili hava durumu detaylarını açıkladı. Sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğini vurguladı.

Türkiye Haberleri