Hatay'daki korkutan depremin ardından hem AFAD hem de Bakan Yerlikaya açıklamalarda bulundu

Bu sabah saatlerinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8'lik deprem herkesi korkuttu. Adana başta olmak üzere deprem birçok çevre ilde de hissedildi. Hatay AFAD, depremle ilgili yaptığı açıklamada; ilk belirlemelere göre can ve mal kaybı olmadığını duyurdu. Ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde meydana gelen ve çevre illerden de hissedilen depremde, saha tarama çalışmalarının sürdüğünü bildirdi.

Bu sabah saatlerinde Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde meydana gelen 4.8 büyüklüğündeki deprem başta Adana olmak üzere herkesi epey korkuttu. AFAD saat 5.32'de meydana gelen depremin ardından açıklamalarda bulundu. AFAD verilerine göre Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde saat 05.32 sıralarında 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Merkez üssü Kırıkhan ilçesi Taşoluk Mahallesi olan deprem; Adana başta olmak üzere komşu illerde de hissedildi.

BAKAN YERLİKAYA AÇIKLAMALARDA BULUNDU 

Korkutan depremina ardından İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, "Başta AFAD olmak üzere ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha tarama çalışmalarına devam etmektedir. Gelişmeleri yakından takip ediyoruz." ifadelerini kullandı.Bakan Yerlikaya, depremden etkilenenlere geçmiş olsun dileğinde bulundu. AFAD'tan yapılan açıklamada ise henüz olumsuz bir durum bulunmadığı ve saha tarama çalışmalarının devam ettiği belirtildi. 

CAN VE MAL KAYBI YOK 

Deprem sonrası ilk resmi açıklama Hatay AFAD'dan geldi. Sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada; ilk bilgilere göre can ve mal kaybının olmadığı duyuruldu. 

Türkiye Haberleri