Hatay'da 4.8'lik depremin ardından vatandaşların yüreği ağzına geldi! Herkes sokaklarda soluğu aldı

6 Şubat'ta Kahramanmaraş'ta meydana gelen asrın felaketinin ardından bölgedeki depremler devam etti. Vatandaşlar adeta korku içerisinde yaşarken bu sabah 05.32 sıralarında Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Korkutan deprem vatandaşların yüreğini ağzına getirirken herkes soluğu sokaklarda aldı.

Asrın felaketinin üzerinden aylar geçmiş olmasına rağmen Güneydoğu Anadolu'da deprem ve artçı depremler hala kendisini hissettirmeye devam ediyor. Bölgedeki vatandaşlar bu duruma alışmaya çalışırken bu sabah saatlerinden meydana gelen deprem herkesi yatağından etti. 

HATAY'DA DEPREM! 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD) merkez üssünü Hatay’ın Kırıkhan ilçesi olarak saptadığı deprem, saat 05.32'de oldu. Yerin 8.28 kilometre derinliğinde kaydedilen deprem, kent merkezinde ve çevre illerden de hissedildi. Depremle birlikte yürekleri ağzına gelen vatandaşlar dışarıda bekledi. Hatay Valiliği de depremde olumsuz bir durumun yaşanmadığını açıkladı.



‘ÇOK SALLANDIK’

Sarsıntıyla birlikte uyanıp dışarı çıkan Mustafa Karaca,” Çok korktuk. Artık bu gerçekle yaşayacağız. Deprem anında 1’inci kattaydım ama çok sallandık. Endişeli şekilde kaçtık parka geldik” dedi.
 

Türkiye Haberleri