Fırtına Türkiye'yi yıktı geçti! İstanbul, İzmir'de deniz karayla birleşti, çatılar uçtu ağaçlar devrildi

Meteoroloji'nin uyarıları sonrası başta İstanbul, İzmir, Antalya ve Edirne olmak üzere Ege, Marmara ve Akdeniz'de fırtına etkili oldu. n fırtına denizlerin taşmasına, çatıların uçmasına ağaçların devrilmesine neden oldu.

Türkiye'nin dört bir yanında fırtına etkili oldu. Fırtına, Marmara, Ege ve Akdeniz bölgesinde hayatı olumsuz etkiledi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün günler öncesinden yaptığı uyarıların ardından İstanbul'da fırtına ve sağanak etkisini gösterdi. Sabahın erken saatlerinde sağanak yağış, kentin batısından başlayarak etkili olmaya başladı. Şiddetini artıran fırtına nedeniyle de Kağıthane'de bir binanın çatısı uçtu. Olayda şans eseri yaralanan olmazken, sokaktaki bazı araçlarda hasar oluştu.

İSTANBUL'DA DEV DALGALAR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve İstanbul Valiliği haftasonu Marmara Denizi'nde beklenen kuvvetli fırtına ile ilgili uyarılarda bulunmuştu. Cumartesi öğle saatlerinde başlayan fırtınanın pazar akşam saatlerine kadar devam edeceği öngörülen fırtına İstanbul'da etkisini gösterdi. Beşiktaş sahiline vuran dalgaların boyu 2, 3 metreye ulaşırken deniz seferleri de olumsuz etkilendi.

Sahilde bulunan vatandaşlar ise kıyıya vuran dalgaların keyfini çıkardı. Dalgaların kıyıya vurduğu esnada bazı vatandaşlar cep telefonuyla fotoğraf ve video çekerken bazı vatandaşlar ise sahil kenarında dalgaları seyretti. 2 arkadaşın dalgalara aldırış etmeden sahilde bisiklet sürdüğü anlar kameraya yansıdı. Bir gemi ise dalgalara rağmen ilerlemeye çalışırken görüntülendi.
İDO tarafından yapılan açıklamada fırtınanın etkisiyle pazar günü de deniz seferlerinin iptal edildiği öğrenildi.

İZMİR'DE DENİZ TAŞTI VATANDAŞLAR MAHSUR KALDI

Yaşanan şiddetli fırtınayla birlikte Yalı Caddesi’nde bulunan bir rezidansın kapalı otoparkını su bastı. Otoparkta bulunan çok sayıda lüks araç sular altında kaldı. Araç sahipleri itfaiye ekipleriyle beraber araçlarını sular altından kurtarmaya çalıştı. Mahsur kalan vatandaşlar zabıta kamyonetiyle kurtuldu
Öte yandan Karşıyaka ilçesinin yanı sıra Alsancak ve Kordon’da da deniz taştı.

Birçok iş yeri ve evi su basarken, Kıbrıs Şehitleri Caddesi de sular altında kaldı. Sokakta mahsur kalan vatandaşlar ise İzmir Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı ekipleri tarafından kurtarıldı. Zabıtanın kamyonetinin kasasına binen vatandaşlar, tehlikeli olmayan noktalara taşındı.

TAKSİM'DE GÜÇLÜKLE YÜRÜDÜLER

Sağanak ve fırtına kent genelinde etkili olurken, Taksim Meydanı'na çıkanlar zor anlar yaşadı. Yağmurun etkisi ile ıslanan vatandaşlar, fırtınanın etkisi ile güçlükle yürüdü. Fırtına nedeniyle Üsküdar sahil başta olmak üzere sahil şeridinde metrelerce yükseklikte dalgalar oluştu. Yağış ve fırtınaya rağmen bazı vatandaşların ise sahilde yürüyüş yaptığı dikkatlerden kaçmadı.

KONYAALTI SAHİLİNDE DENİZ TAŞTI

Fırtına nedeniyle dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili'nde dev dalgalar oluştu. Bir vatandaş ise dalgalara aldırış etmeden denize girdi. Bir halk otobüsünü ise su basarken, vatandaşların panik anları kameraya yansıdı.Antalya’nın turizm beldesi Kundu’da şiddetli fırtına ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

EDİRNE'DE FIRTINA ZOR ANLAR YAŞATTI

Edirne'de şiddetli yağış ve kuvvetli fırtına nedeniyle vatandaşlar ve sürücüler ilerlemekte büyük güçlük yaşarken, devrilen bir ağaç ise yaklaşık 5 saat boyunca yolun trafiğe kapatılmasına sebep oldu.

Türkiye Haberleri