Fon vurgununda unutulan detay! Fatih Terim, 'dava açacağız' demişti ama... Mahmut hoca mı diyek!

Seçil Erzan’ın futbol dünyasını sarsan fon vurgunu önümüzdeki günlerde daha da hareketleneceğe benziyor. Fatih Terim’in hesaplarının incelenecek olması aslında yeni iddianamenin de habercisi. Fondan büyük paralar kazanıp da ‘Biz mağduruz’ diyenler bu iddianamede sanık olarak yer alabilir.

ERCAN ÖZTÜRK / ÖZEL HABER

Seçil Erzan’ın kara kaplı defterinde fondan yüksek karlar sağlayan çok sayıda isim listelenmiş. Dilerseniz bu isimlerin ne kadar para yatırıp karşılığında ne aldıklarını hatırlayalım.

-Süleyman Aslan: 1 milyon 350 bin dolara karşılık 3 milyon 650 bin dolar geri ödeme aldı. 2 milyon 300 bin dolar kâr etti.

- Atilla Baltaş: 2 milyon 50 bin dolar karşılığında bir milyon 190 bin dolar karla, 3 milyon 240 bin geri aldı.

- Eski futbolcu Semih Kaya: 3 milyon 200 bin dolarına karşılık 2 milyon dolar kârla 5 milyon 200 bin dolar geri aldı.

- Çetin Burak: 1 milyon 250 bin dolar karşılığında 900 bin dolar kârla 2 milyon 150 bin dolar geri aldı

- Çorlu Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyesi Nuri Köşkdere (Seçil Erzan'ın memleketi Çorlu'nun en zengin iş insanlarından, oto galerisi var): 500 bin doların karşılığında bir buçuk milyon dolar geri aldı. Kârı 1 milyon dolar.

- Umut Aslan: 1 milyon dolar verip 2 milyon dolar aldı.

- Eski futbolcu Ayhan Akman: 1 milyon 500 bin dolar yatırıp 1 milyon 750 bin dolar kârla 3 milyon 250 bin dolar geri aldı.

- Fatih Terim: 700 bin dolar karşılığında 1,5 milyon dolar ödeme aldı.

- Merve Yılmaz: 5 milyon 810 bin TL karşılığında 7 milyon 400 bin TL kârla 13 milyon 210 bin TL geri aldı.

- Semih Kaya'nın menajeri Fırat Özdemir: 5 milyon dolar yatırdıktan sonra 750 bin dolar kârla parasını geri aldı.

YENİ İDDİANAMEDE BU İSİMLERE AŞİNA OLACAĞIZ

Her ne kadar Fatih Terim’in avukatları ‘Bizim talebimiz doğrultusunda hesaplar inceleniyor’ dese de MASAK çok kapsamlı bir incelemenin startını verdi. Bu dosyada bize mağdur diye sunulan bu isimler bir bakmışsınız yeni iddianamede bir anda sanık oluvermişler. ‘ Ben fona para yatırmadım’ dese de Fatih Terim'in fona para yatırdığını Seçil Erzan ile Arda Turan'ın WhatsApp konuşmalarından da öğreniyoruz. Aslında futbolcuların da bu fona sorgusuz sualsiz para yatırmalarında Fatih Terim ile Seçil Erzan’ın birbirine olan yakınlığı geliyor. Arda ile Erzan arasında geçen yazışmada özetle:

Arda Turan: Yok ödenenler… Ya Seçil darmadağınım ben biliyorsun.

Seçil Erzan: İşte bende onların hepsi bir yerde yazıyordu, çıkaracağım onları işte.

‘Hoca kârdaydı, yani çünkü hocanın…. Sen yalnızsın değil mi?’

Arda Turan: Peki Fatih Hoca? Fatih Hoca karda mı bu işten?

Seçil Erzan: Valla Arda bir şey söyleyeceğim, normal şartlarda Hoca kârdaydı, yani çünkü hocanın…. Sen yalnızsın değil mi?

Arda Turan: Yalnızım yalnızım, hoca kârdaydı değil mi?

Seçil Erzan: Hı hı… Hı hı…

Arda Turan: E hocanın da krediler çıkmış. O adamcağız da oradan darmadağın.

Seçil Erzan: …. yolu kapatıyorlar öyle. Onları da tek tek çıkaracağım.

MAHMUT HOCA MI DİYEK!

Terim’in avukatları savcılığa bir dilekçe sunarak ‘Bu soruşturmada bir tane bile Fatih Terim fonu ibaresi geçmiyor Dolayısıyla yapılan haberlerde ‘Fatih Terim Fonu’ diyenlere dava açacağız'' demişti. Gelin dilerseniz Galatasaray eski yöneticilerinden İbrahim Çağlar’ın ifadesinden bir bukle verelim….

‘Kullanmadığım bir meblağ varsa bankanın çok yüksek kazançlı kapalı/gizli bir fonunun olduğunu, buradan çok yüksek bir getiri elde edebileceğimi, Galatasaray takımının eski teknik direktörü Fatih Terim'in en önemli müşterisi olduğunu, 10-15 yıldır çalıştıklarını, bu fondan Fatih Hoca'nın 20 milyon dolar kar elde ettiğini, hatta fonu 'FATİH TERİM FONU' olarak andığını, ayrıca pek çok Galatasaraylının, ünlü futbolcunun ve tanınmış ismin de yine bu fondan yararlandıklarını söyledi. Şimdi biz bu fona Mahmut Hoca fonu mu diyelim?

KÖŞKDERE’NİN YALANI!

Fon vurgunun şimdiki tek siyasi ismi olan Nuri Köşkdere’ye de yeni çıkacak iddianamede aşina olacağınız tahmin ediyoruz. BDDK raporlarında Tanin Yılmaz’ın hesabından 1,5 milyon doları Nuri Köşkdere hesabına havale yapılmış. Bu kayıt belli ki Nuri beyin biraz başını ağrıtabilir. İddiaların ardından Köşkdere ile defalarca telefonda konuştum. Erzan ile yıllardır görüşmediğin söyledi. HTS kayıtları Nuri beyi yalanlıyor. Bir yıllık süre içerisinde 102 SMS, 39 telefon konuşması gerçekleşmiş. Bazı konuşmalar bin saniyenin üzerine çıkmış. Seçil Erzan’ın telefonu kapattığı 7 Nisan 2023 tarihinde tam üç defa görüşmüşler..

İlgili Haberler

Erzan dosyasında yeni Arda Turan detayı: 33 milyon lira yetmemiş, 2 milyon lira daha çekmiş

Türkiye Haberleri