Ergun Özbudun kimdir, hangi okullardan mezun? Ergun Özbudun neden hayatını kaybetti?

Anayasa hukuku uzmanı Prof. Dr. Ergun Özbudun, 86 yaşında hayatını kaybetti. Arama motorlarında ismi sıkça aratılmaya başlanan Ergun Özbudun'un hayat hikayesi merak konusu. Peki Ergun Özbudun kimdir, nereli? Ergun Özbudun neden öldü? İşte merak edilen o soruların cevapları...

Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, eşi Prof. Dr. Ergun Özbudun'un hayatını kaybettiğini duyurdu. Bugün Ankara, Kocatepe Camii’nde kılınacak cenaze namazını takiben Karşıyaka Mezarlığı’nda defnedilecek. Peki Ergun Ergun Özbudun kimdir, nereli? Ergun Özbudun neden öldü? İşte haberin detayları...


GÖNLÜMÜN SULTANI, CAN YOLDAŞIMI KAYBETTİM
Anayasa hukukçusu Prof. Dr. Ergun Özbudun'un ölümünü eşi Gelecek Partisi Antalya Milletvekili Serap Yazıcı Özbudun, sosyal medya hesabından paylaştı. Serap Yazıcı Özbudun açıklamasında; “Çok değerli ustam, kıymetli hocam, gönlümün sultanı, can yoldaşım, biricik eşim Prof. Ergun Özbudun’u 1 Kasım 2023 saat 01.00 itibarıyla kaybettim. Yüce Allah onu cennetinin en güzel makamına kabul etsin ve bizi tekrar bir araya getirsin. Ruhu şad, mekânı cennet olsun” ifadelerini kullandı. Özbudun için Kocatepe Camisi'nde öğlen vakti cenaze töreni düzenlendi.


PROF. DR. ERGUN ÖZBUDUN KİMDİR?
Ergun Özbudun dünyaya gözlerini 1 Temmuz 1937'de Ankara'da açtı. Lisans ve doktorasını Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde tamamladı. Doktorasını Ankara Üniversitesi’nden aldıktan sonra aynı fakültede öğretim üyeliğini sürdüren Özbudun, 1994 ila 2012 yılları arasında Bilkent Üniversitesi’nde görev yaptı. Anayasa hukuku ve siyaset bilimi alanlarında önemli çalışmalar yapan Özbudun, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul Şehir Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nin yanı sıra Harvard Üniversitesi’nde araştırıcı; Chicago, Paris Sorbonne, Columbia ve Princeton üniversitelerinde misafir profesör olarak ders verdi. Özbudun’un anayasa hukuku, siyasi partiler, seçimler, demokratikleşme ve hukukun üstünlüğü gibi konularda Türkçe ve İngilizce çok sayıda çalışmaları bulunmaktadır.
Özbudun, Avrupa İşkenceyi Önleme Komitesi (CPT) ve Avrupa Konseyi Hukuk Yoluyla Demokrasi (Venedik) Komisyonu’nun üyeliğini de yapmıştır. Özbudun, 2007’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP) sivil anayasa adını verdiği anayasa taslağını hazırlayan heyetin başkanlığını da üstlenmiştir.

Türkiye Haberleri