Erdal Beşikçioğlu’nun CHP’den aday gösterilmesi akıllara Cüneyt Arkın’ı getirdi: ‘Seçmen pusulada Behzat Ç. ismini aramasın’

Yerel seçime sayılı günler kala CHP’nin Etimesgut’ta ‘Behzat Ç.’ Karakterine hayat veren Erdal Beşikçioğlu’nu göstermesi Cüneyt Arkın’ın 1991 yılında ANAP’tan Eskişehir Milletvekili adayı olmasını akıllara getirdi.

Seçime sayılı günler kala partiler de başkan adaylarını büyük ölçüde seçti. Partilerin başkan adayları arasında tanıdık simalar ve oyuncular da gösterildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), önümüzdeki yerel seçimlerde Ankara'nın Etimesgut ilçesi Belediye Başkan adayı olarak tiyatro ve sinema oyuncusu Erdal Beşikçioğlu'nu gösterdi. Beşikçioğlu’nun aday gösterilmesi birçok tartışmaları da beraberinde getirmişti.

AKILLARA CÜNEYT ARKIN’IN ADAYLIĞINI GETİRDİ

Öte yandan Beşikçioğlu’nun adaylığı Yeşilçam’ın usta oyuncusu Cüneyt Arkın’ın 1991 yılında ANAP’tan Eskişehir Milletvekili adayı olmasını akıllara getirdi.

Asıl adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın, milletvekili seçilemedi. Arkın’ın o dönem vekil seçilememesi olarak oy pusulasında Cüneyt Arkın değil gerçek adı olan Fahrettin Cüreklibatır yazması olarak gösterilmişti.

Yerel seçime kısa bir süre kala aynı uyarı ise CHP için yapıldı. CHP’nin Etimesgut’ta dikkat edilmesi gerektiği belirtilirken, ‘Seçmen pusulada Behzat Ç. ismini aramasın’ denildi.

ANAP Milletvekili Adayı olan Cüneyt Arkın, ses sanatçısı Osman Yağmurdereli ve Devlet Bakanı Fahrettin Kurt ile birlikte..

Türkiye Haberleri